MHP Genel Başkan adayı Ahmet R. Yılmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmayacağını açıklasın 'sözlerine tepki göstererek 'Ha Gül Ha Erdoğan Ne Farkı Var? Siz 2011 Hesabınızı MHP'li Bir Başbakan ve Cumhurbaşkanı Üzerine Neden Yapmıyorsunuz?' dedi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada 'Gül'ü Cumhurbaşkanı yaparken aklınız neredeydi? Erdoğan ile Gül arasında hangi farkları gördünüz de Gül'e Cumhurbaşkanı olması için vize verdiniz?' diye sordu.

Bahçeli'ye 'Niyetiniz hala ikisinden birini 2011 de Cumhurbaşkanı mı yapmak?' diye seslenen Yılmaz, '2011'de sizin yanlışlarınıza rağmen 3 hilal 3 makama sahip olacak. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bir MHP'li olacak' iddiasında bulundu.

Yılmaz, şunları kaydetti: '2009 Olağan Büyük Kongrede Milliyetçiler sırtındaki bu kamburlardan kurtularak kendilerine tek başına iktidar yolunu açacaklar. 2011 de hiçbir makam yok ki 3 hilalin altında olmasın. İmanlı Türk milliyetçileri bu büyük iman sınavını hep beraber başarıyla geçecekler. MHP Genel Başkanı olarak o kadar çok hata yaptınız ki, her konuştuğunuz söz Müslüman Türk Milliyetçilerinin aleyhine dönüyor şimdi. Artık bin düşünün ve bir konuşun. Olur ki Erdoğan ve AKP'sine konuşacak daha az malzeme verirsiniz. Bugün Erdoğan Başbakan, Gül Cumhurbaşkanı ise bunun tek sorumlusu sizin MHP'yi hak ettiği şekilde yönetememiş olmanızdır.' Türkiye'de bir süredir tartışılan Kürt açılımına da tepki gösteren Yılmaz, Bahçeli'ye seslenerek 'Bunun tek nedeni 12 yıl boyunca ihtirasla Türk Milliyetçilerini 3 Hilalin altından uzaklaştırmanızdır' dedi. Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Milliyetçiler tek başına iktidar olma güç ve kudretine sahiptir. Siz bunu benim kadar iyi bilmektesiniz. Hatta benden daha da iyi bilmektesiniz. Aleyhinize dönen her söz bu davaya zarar vermekten öteye geçmiyor ve MHP iktidarının önünü tıkıyor. (Habertürk)
Editör: HABER MERKEZİ