AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin kapatılmayacağını söyledi.

TBMM'de kuliste gazetecilerle sohbet eden Fırat, AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan kapatma davasıyla ilgili sorular üzerine, ''AK Parti kapatılmayacak. Bunu manşet yapabilirsiniz'' dedi. Anayasada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun yazdığını anımsatan Fırat, ''Bana göre kapatılmaması lazım. Niye kapatılsın? Yazık değil mi? Cici bir parti'' diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili süreci belirleme yetkisinin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ait olduğunu belirten Fırat, anayasaya göre kararın da gerekçeli olarak açıklanması gerektiğini söyledi. Fırat, bir gazetecinin, ''Geçmişte karar açıklandıktan sonra gerekçenin yayınlandığı yönünde uygulamalar olduğunu'' belirtmesi üzerine, ''Okuma yazmam var. Anayasada yazanı okuma ve anlama kabiliyetim var'' dedi.

Bir soru üzerine de eski başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener ile helalleştiklerini söyleyen ve ''Kucaklaştınız mı?'' sorusu üzerine ''Maalesef'' karşılığını veren Fırat, AK Parti'den ayrılanlara yönelik hakaret içeren bir şey söylenmesini doğru bulmadığını ve söylemeyecekleri kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, başka bir soruyu yanıtlarken de Yüksek Askeri Şuranın nasıl toplanacağının anayasa ve yasalarda yazdığını söyledi. (habertürk)

Editör: HABER MERKEZİ