22 Temmuz genel seçimlerini değerlendiren Yılmaz Katmer şunları söyledi: Açıkçası bizler genel seçimde böylesine bir oy oranını beklemiyorduk. Biz, sonuçlardan ziyade yapmış olduğumuz çalışmaları ön plana alan şahsiyetiz.  Parti olarak yapmış olduğumuz hizmetleri anlatma noktasında biraz daha verimli olabilseydik bu rakamın çok üzerine çıkabilirdik. Ama yine bunlardan ders almalıyız diyorum. Çıkan sonuçlardan anlaşılabileceği gibi, demek ki dört buçuk yılda yaptığımız icraatlarda halkımız gerekli mesajı almıştır. Ben kendimi sorgulamalıyım 22 Temmuz genel seçimlerinde Rize’de üzüldük.  AK Parti, Rize’de dört buçuk yıl önemli yatırımlar yapmıştır. Buna rağmen bir kişi bu hizmetlere karşı 41 bin oy alıyorsa, başta il başkanı olarak ben kendimi sorgulamalıyım.

Bir de madalyonun şu yüzü var: 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti Rize’de 72 bin oy almıştı, yeni yapılan genel seçimlerde ise bu rakam 97 bine çıktı. Parti olarak hedefimiz 90 bin oyla 100 bin oy arasındaydı. Rakamlardan anlaşıldığı gibi hedefimizi tutturduk.

Seçimlerde başarılı olmamızın nedeni çalmadığımız kapı bırakmamamız, daha doğrusu futbolda olduğu gibi adam adama markaj yapmamızdır. Rizelilerin fıtratında düşeni de çok sevmek var, liderini de. Rizeliler hem düşene sahip çıktılar hem de liderlerini yücelttiler.

karadeniz

Editör: HABER MERKEZİ