Meclis'te 10 Kasım'daki demokratik açılım oturumu sırasında gergin anlara şahit oldu. Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüyüp itişti, küfürleşti, pankartlar açıld, kavgalar çıktı. Oturuma sık sık ara verildi.

CHP'LİLER PANKART AÇTI
İçişleri Bakanı Beşir Atalay kürsüde konuşurken CHP'liker daha önceden hazırladıkları pankartları açtılar. Meclis Başkanı Şahin olaya müdahale etti. Pankartlar indi. Erdoğan Şahin'i fırçaladı, 'Meclis Başkanı'nı göreve çağırıyorum iç tüzük ihlal edildi' dedi. Arınç 28 Şubat 1996 tarihinde Genel Kurul Salonu'nda pankart açan ve bu eylemleri nedeniyle 6 yıla mahkum olan 12 Hacettepe Üniversitesi öğrencisini hatırlatarak CHP’li vekillerin suç işlediğini söyledi. Arınç, CHP’lilerin bu hareketini ‘Tophane kabadayılığı ve külhanbeylik’ olarak yorumladı.

DEYYUSU EKBER KAVGASI
İşte dün bu oturumda yaşananlar akıllara 12 yıl önce Meclis'te yaşanan Deyyusu ekber kavgasını getirdi. 13 Temmuz 1997.. TBMM'de hükümetin güvenoylaması var.. Şevki Yılmaz'ı işaret eden CHP İzmir Milletvekili Sabri Ergül'ün, ‘Deyyusu ekber dışarı' yazılı pankartı açması kavganın fitilini ateşler. Refah Partililer Ergül'ün üzerine yürüdü. Refah Partisi milletvekili silah çekince ortam iyice gerildi..


Deyyusu ekber: En büyük p......k
Deyyusu ekber deyimi, Osmanlı'dan beri halk arasında çok kullanılan bir deyimdir. Deyyus, Türkçe'de, ‘pezevenk' kelimesinin karşılığıdır. Deyyusu ekber ise ‘en büyük pezevenk' anlamına geliyor.

ENSONHABER.com /ÖZEL 

 

Editör: HABER MERKEZİ