Şenol Bayraktar ismi Yenipazar Mahallesi'nde sokak ismi ile yaşatılacak. Çayeli Belediye Meclisi oy birliği ile aldığı kararla sevinçle karşılandı. 
Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi  ve Meclis üyelerine teşekkür ederiz. 
                          
RİZESPOR VE ÇAYELİSPORLU ŞENOL BAYRAKTAR
Mahallenin Yakışıklı ağabeyleri vardır. Fiziksel yapılarından öte onlar yürekleriyle duruşlarıyla bu sıfatı hak ederler. Şenol Bayraktar ağabeyimizde Çayeli’nde Rize için öyledir. Şenol ağabeyimiz bugün Çayeli’nde  toprağa verildi. Çayelispor’da yetişip Rizespor’a büyük emekler veren Cabbar lakaplı değerli Ağabeyimiz Şenol Bayraktar futbolcu olarak verdiği hizmetlerin yanında örnek kişiliğiyle de iz bırakarak geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. 

Futbola Çayeli’nde başladı. Çayeli sporda yetişti. Rizespor’a geçti. 1984-85 Sezonunda 2. Ligde Rizespor’un kendi değerlerinden oluşturduğu ekiple şampiyon olan efsane kadrosunda yer aldı. Yer almakla kalmayıp, takım kalecisiz kalınca kaleye geçti. 90 dakika boyunca yol yemeyip 1-0 Rizespor’un kazandığı maçın kahramanı, şampiyonluğun mimarlarından oldu. 

MEVKİSİ LİBERO İDİ RİZESPOR İÇİN KALEYE GEÇTİ
Şenol Bayraktar ağabeyin kalecilik macerasını takım arkadaşım Beşim Koçal’dan dinliyoruz:  Sezona genç bir kadroyla başladık.   Teknik Direktörümüz Cesarettin Alptekin, birinci kaleci Sinan, ikinci kaleci ben, üçüncü kaleci Adil’di. 8. Hafta Sinan sakatlandı. Bende Sivas maçında sakatlandım. Adil’in lisansında problem çıktı. Takım kalecisiz kaldı. Cesar Hoca kaleci arayışına girdi. Kalecilik teklifini libero mevkiinde oynayan Şenol Bayraktar’a getirince tereddütsüz kabul ediyor. Eldivenleri giyip hafta içinde yapılan tüm antrenmanlara kaleci olarak yer alıyor. 
Cuma antrenmanı sonrası bana “parmaklarım çok ağır deyince ben ona hamlıktandır” dedim. Takım olarak lideriz ve iyi bir ivme yakalamışız. Küme düşer denen takım şampiyonluğa oynuyor. Nihayet maça çıkıyoruz. Rakibimiz Ankara Petrol Ofisi. Rakip takım futbolcuları kalede kaleci yok mantığıyla kaleyi gördükleri yerden şut çekiyorlar.  O gün kalesinde bizleri hiç aratmayan Şenol müthiş kurtarışlar yaptı. Maçı 1-0 kazandık ve o sene şampiyon olarak 1. Lige yükseldik.

İZ BIRAKTI
Rizespor’a hizmetleri sonrası 3. Lige yükselen Çayelispor’a geçti. Takım kaptanı olarak buradaki futbolculara ağabeylik etti. Futbol hayatı sonrası Çayeli’nde mütevazi bir yaşam sürdürüyordu.  Korona virüs salgınından dolayı Çayeli’nde sade bir şekilde toprağa verildi. Mekanı cennet olsun. 

Fatih Sultan KAR / İST.

Editör: HABER MERKEZİ