2009-2010 Futbol sezonu süper lig şampiyonu Bursaspor oldu… Bursaspor ismini futbol tarihine altın harflerle yazdırmanın gururunu yaşarken bizde kendilerini tebrik ediyoruz.

  Türkiye kupası finalinde Urfa Arena stadında Fenerbahçe’yi yenip kupayı alan Trabzonspor, ligin son maçında yine final havasında bir maça çıkacağından dolayı bütün kamuoyu bu maçı Fenerbahçe’nin rahat kazanacağı, dolayısıyla Trabzonspor bu maçta rahat çıkacağı şeklindeydi. Nitekim yazılanlar ve söylenenlere Pazar akşamı Trabzonspor cevabı vermiş oldu.

  Trabzonspor şikenin içinde hiç olmamıştır.Şaibeli maç yapmamıştır.Ama şu bir gerçek ki Trabzonspor’a karşı hep şaibe yapılmış ve şampiyonlukları engellenmiştir..1996 Yılı unutulmamış ki Şenol hoca ekibini çok iyi motive etmişti ve Trabzonspor’un ne olduğunu, nasıl delikanlı bir kulüp olduğunu yetmiş milyon kişiye izlettirdi.

  Aslında spor kamuoyuna çok iyi bir mesaj verildi… Herkes hakkıyla ve hakkına razı gelecek masa başı oyunları olmamalı..Yapanların sonu da ne olduğu görüldü…Artık Bursa camiası bundan sonra bu şampiyonluğun ve büyük olmanın yükünü taşımalı artık her şehir kendi takımını desteklemelidirler… Şu da bilinmelidir ki herkes Trabzonspor’un yaptığını yapmaz..

  Fenerbahçe camiası maç bitiminde kendi kültürlerini, milyon dolarlarla yapılan güzelim stadı yakmakla ve yayın araçlarını kırmakla kanıtladılar. Trabzonspor doksan altı yılında Fenerbahçe’ye şaibelide olsa kaptırdığı şampiyonluk maçı sonrası bile alkışlamıştır.Ne yazık ki Fenerbahçe camiası kendilerini saltanat padişahı olarak görerek,kendilerinden başkalarının başarılı olmalarını içlerine sindirememiştirler.

  Trabzonspor geçmiş yılların acısını bu yıl almış, dolayısıyla bu sezon Fenerbahçe’ye ne Türkiye kupası ne de şampiyonluk kupası verdirtmemiştir..Diyeceğim şudur ki Bursaspor şampiyon ama, şampiyon olana değil şampiyon yapana bak...Yeter ki adalet olsun birlik kardeşlik olsun.Herkes hakkını alacaktır. Hakkeden Bursaspor ve şampiyon oldular.Tebrikler Ertuğrul hoca ve Bursa camiası.