Rize Sağlık Sen Şube Başkanı Rıfat Terzi, sağlıkta uzun süredir gündemde olan ve Meclis Genel Kurulu gündemine gelen Tam Gün Yasa Tasarısı'nın adaletsizliklerle dolu olduğunu öne sürdü.

Terzi, yaptığı basın açıklamasında, ''Türk Sağlık-Sen olarak öncelikle ifade etmek isteriz ki, devlette millete hizmeti kutsal bir görev olarak görüyoruz. Bu kutsal görevde de hekimlerimizin tam gün çalışmasını olumlu buluyoruz. Fakat yasa tasarısı bu haliyle eksiklikler ve adaletsizliklerle doludur.'' diye konuştu.

Yamalı ve sorunlu bir tam gün yasası yerine doğru düzgün, çalışanların hakkını koruyan ve genişleten bir yasa tasarısı talep ettiklerini ifade eden Terzi, ''Yasa bu haliyle bizim beklentilerimizi karşılamaktan çok uzaktır. Tam gün çalışma ile tam gün yasası farklı anlamlar içermektedir. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak tam gün çalışmaya evet, fakat bu haliyle tam gün yasasına hayır diyoruz. Bu uğraşlarımız yıllardır sorunlarına çözüm bekleyen bir sağlık çalışanının sizlere sesini duyurma çabasıdır.'' dedi.

Kamuya bağlı sağlık çalışanlarının şiddet, adaletsizlikler ve olumsuz çalışma şartları altında tüm zorluklara rağmen görev yaptığını kaydeden Terzi şöyle konuştu: ''Fakat bu özverili çalışma karşısında mali ve özlük haklarda yeterince iyileştirme yapılmaması sağlıkta çalışanı olumsuz etkilemektedir. Sunduğum hizmeti daha kaliteli hale dönüştürecek, çalışanların yeni kazanımlara sahip olacağı bir sistem arzu etmekteyiz. Bunun için kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen 'Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' adlı yasa tasarısının bir fırsat olacağını düşünmekteyiz.''

Yasa tasarısının çalışanlar adına olumlu, fakat yetersiz olduğunu belirten Terzi, tasarıda bazı maddelerde iyileştirme yapılması gerektiğini söylerken bazı hususların yeniden değerlendirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ