Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Araştırma Hastanesi eski başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, Rizelileri Kovit-19’a karşı uyararak yatak ihtiyacının her geçen gün arttığını kaydetti.

Türüt açıklamasında, “Yanlış anlama olmadan haddimi de aşmadan uyarayım ki, Corona yatak sayısı ihtiyacının giderek arttığını gözlemliyorum. Daha önceden sıkıntısı olmayan pozitif hastaların bile yatırıldığını, son düzenlemelerle sıkıntısı olmayan ve orta-ağır zatüre dışında hastaların yatırılmadığını da göze alırsak, yatak sayısı ihtiyacının artması bence çok ciddi bir duru” dedi

Yine Yeniden Çok Kritik Bir Eşikten Geçiyoruz Sevgili Rizeliler. Prof. Dr Hasan Türüt, “konuşmayayım diyorum ama İçim rahat etmiyor bir türlü; yaşanacak olan sıkıntıların, babasının, annesinin, kardeşinin yanına giremeden belki yüzünü göremeden yoğun bakıma düşüp kaybeden insanların sayısının çoğalacağını görebiliyorum. Bir an bu senaryoyu lütfen yaşamış gibi yapalım gözlerimizi kapayarak. Önlem almak için illa bu acıları bizzat yaşamak mı gerekiyor. Bulunduğumuz ortamda maske yoksa durmayalım orda, uyaralım. Kapalı ortamda maskeli olalım, pencereler açık olsun ve çok fazla kalmamaya çalışalım. Kamu kurumlarında, iş yerlerinde mutlak ve mutlak maske takalım. Bu işin başka çaresi yok. Herkes kendisinin polisi olsun. Kolluk kuvveti her yere nasıl yetişsin. Bakınız söylemeye çekiniyorum ancak, bu gevşeklik devam ederse Yaklaşmakta olan şey hemen yanı başımızda bitiverecek” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ