Mustafa BAYRAK

Rize il sağlık müdür yardımcısı Dr. Ali Öner sigara tiryakilerinin ancak zor durumda kaldıklarında kendilerine geldiğini söyleyerek” İş işten geçmeden sigaradan uzak durmalıyız sevgi sözcüğü yerine sevdiğimiz insanlara bir kez sarılmamız onları bu alışkanlıktan kurtarır” dedi.

Sağlık il müdür yardımcısı Ali Öner sigaranın zararları ile ilgili yaptığı konferansa çok az sayıda kışı katıldı.

Rize valiliği mavi salonda yapılan Sigaranın zararları ile ilgili toplantıya çok az sayıda kişi katıldı. Burada sigaranın zararları ile ilgili konferans veren il sağlık müdür yardımcısı Dr. Ali Öner 500 yıldır insanların sigara kullandığını söyleyerek ”Sigara görerek alışkanlık yapan bir zehirdir. Ailemizden birisi içiyorsa ona özenerek bizlerde başlıyoruz. Bugün ülkemizde 20 milyon kişi sigara içiyorsa bunların 10 milyona düşmesi mümkün olmuyor. Bizler her ne kadar sigara ile mücadele edersek edelim. Bu 20 milyon sayıyı aşağıya çekemiyoruz. Ailede bir kişi içiyorsa ona özenen çocuklar da tiryakı oluyor. Bugün ülkemizde 3 milyon kişi Kuah hastalığı ( Nefes darlığı) ile karşı karşıya ilimizde ise 15 bin kişi bu hastalığın pençesinde. Ülkemizde 50 bin akciğer kanseri hasta var, beyin ölümlerinin yüzde 50 si yine sigaradan kaynaklanmakta” dedi.

İl sağlık müdür yardımcısı Ali Öner sigarayı bırakmaya yeni metotla devam edeceklerini söyleyerek ”Gelecek eğitim yılında tüm okullarımızla iş birliği yaparak sigara içen velilere çocuklarının sarılmasını ( Seni seviyorum) demesini isteyeceğiz. Sizlerde yakın çevrenizde ki insanlara Nasılsın diyerek sarılın, bu Nasılsın kelimesi onlara olan duygularınızı ortaya koyacaktır ve onları ne kadar sevdiğinizi gösterecektir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ