Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği üyeleri ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanlığında tertiplenen toplantıda konuşma yapan Yılmaz, kalp hastalıkları problemleri ile karşı karşıya kalan birçok çevre illerdeki hastanın Rize'ye gelerek tedavi olduğunu anlattı. Yılmaz, 'Derneğin tıp fakültemize aldığı cihazlar sayesinde fakültemiz ile eğitim ve araştırma hastanemizin kalitesi artmıştır. Alınan anjiyografi cihazı sayesinde hastanemizde 7 bin 650 koroner anjiyografi ve 570 açık kalp ameliyatını başarı ile gerçekleştirdik. Ayrıca derneğimiz öncülüğünde yapılması planlanan ve belli bir noktaya kadar getirilen Onkoloji Hastanesi'nin sağlık alanındaki en güzel yatırımlardan biri olacağı da şüphesizdir.' dedi.

ONKOLOJİ HASTANESİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin ise dernek tarafından alınan anjiyografi cihazının yüzlerce hastanın tedavisinin yapılmasında büyük yarar sağlamasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İki adet son teknoloji ültrasonografi cihazı ve göz ameliyat mikroskobunun daha alınarak Tıp Fakültesine teslim edildiğini hatırlatan Metin, 'Derneğimiz öncülüğünde yaptırılan Rize Onkoloji Merkezi projesinde önemli mesafeler kaydedildi. İnşaat alanının iksa uygulama sistemi (fore kazık ve ankraj) bitmiş durumda, bundan sonraki 9 kat ve 9 bin metrekare Rize Onkoloji Hastanesi inşaatı hayırsever Doğuş Çay Grubunca yapılacak, buradan kendilerine teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Oktay Torul, Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Karakan, ve dernek üyelerinin katıldığı toplantıda daha sonra tüm üyeler ve davetlilere, Üniversite Geliştirme Derneği'nce yaptırılan laboratuvarlar gezdirildi, anatomi maket malzemeleri tanıtıldı.

Editör: HABER MERKEZİ