Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla yaptığı açıklamasında, hekimlerin geleceğe ışık tutan bilimsel araştırmaların bilinci ile hareket ettiğini söyledi.

Türk hekimlerinin bilimsel araştırmaları yakinen takip ettiğini belirten Tepe, ''Hekimlerimiz varlıklarını yeryüzünde yaşayan tüm insanların sağlığına adamıştır. Henüz çaresi bulunmamış bir çok hastalığa ve bu hastalıkların neden olduğu sosyal problemlere yeni buluşlarla, yeni fikirlerle çözüm aramaktadırlar. Milyonlarca insanın sağlığını korumak, yaşam kalitesini yükseltmek tek amacımızdır. Bütün çalışmalarımızın temelinde sağlık çalışanlarının emeği ve katkısı kuşkusuz çok büyüktür. Emsallerine göre daha çok çalışmak zorunda kalan sağlık, insan gücümüzün sağlık sistemimizin en değerli kaynağıdır.'' dedi.

İnsanların sağlıklı ve kaliteli yaşama hakkının, çağdaş ve sosyal devlet anlayışının gerekliliklerinden biri olduğunu ifade eden Tepe, açıklamasına şöyle devam etti; ''Şehrimize insanlığa hizmet etmek, doğduğumuz, doyduğumuz topraklarda insan sağlığına bir şeyler yapabilmek, en iyi, en gelişmiş cihazlarla tam donanımlı lüks hastanelerimiz ve deneyimli kalifiye sağlık personelimiz ile çalışıp insanımızın il dışında, o hastane bu hastane dolaşmalarını önlemek, kişilere istihdam sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve bütün vatandaşlarımızın eşit koşullarda sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamak temel hedefimizdir.''

Editör: HABER MERKEZİ