Rize İl Sağlık Müdürlüğü, il dışından çay hasadı için kente gelen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında telefonla aranması için aralarında Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin de bulunduğu 80 kişilik arama timleri oluşturulduğu ve 10 kişilik öğretmenin yer aldığı arama ekibinin sabah 09.00 ile gece 00.00’a kadar gelenleri telefonla aradıklarını, ayrıca, kente gelen ailelerden birer kişiye bugünden itibaren Kovid-19 testi yapılacağı ve testin 5 bin kişiye yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.

İl Sağlık Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Çay tarımı sebebiyle ilimize gelen vatandaşlarımız Kovid-19 salgınından korumak için her gün görevli personellerce aranarak kontrol altında tutuluyor.

Sağlık Müdürlüğünce kayıtları tutulan vatandaşların hem kendi sağlıkları hem de geldikleri köy/mahallede yaşayan vatandaşlarımızın sağlıkları için genel sağlık kontrolleri yapılarak, çay tarımına başlamadan önce dikkat etmeleri gereken konular üzerinde uyarılarda bulunuluyor.

Çay tarımı münasebetiyle ilimize gelen vatandaşlarımızın Rize'ye giriş noktalarında alınan kayıtları gün sonunda İl Sağlık Müdürlüğümüze teslim edilmektedir.

Müdürlüğümüzdeki görevli personelce bu kayıtlar elektronik ortama aktarılarak müdürlükte bu konu için görevlendirilen yöneticilerin de aralarında bulunduğu 80 kişilik arama timlerine dağıtılıyor.

Ayrıca arama timinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her gün 10 kişilik öğretmen ekibi görev yapıyor. Ekip tarafından sabah 09.00 itibariyle başlayan aramalar gece 00.00’a kadar devam etmektedir.

Yapılan aramalarda her aileden çay tarımını yapacak, alım yerinde çay satacak, ailenin tüm ihtiyaçlarını giderecek olan bir kişi belirlenerek numune alınacaklar listesine ekleniyor. Oluşturulan liste bu işin sahada uygulamasını yapacak olan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız ekiplerine ulaştırılmaktadır.

Saha ekipleri merkez ve ilçe bazlı köy ve mahalle olarak sınıflandırılan listeler doğrultusunda belirlenen vatandaşlarımıza ulaşarak onlardan numune alma çalışması yapacaktır.

İl genelinde kurulan 110 personeli aşkın saha ekibi tarafından 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden itibaren alınmaya başlanacak numunelerde yaklaşık 5 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.”

Editör: HABER MERKEZİ