Ak Parti Çayeli İlçe Başkan Yardımcısı Ali Fuat Sarı'nın amcası olan 60 yaşındaki tekniker Sarı, entube olduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün hayatını kaybetti.

Rize’de daha önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Erdoğan, koronavirüse yakalanmış ve tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuştu. Prof. Dr. Erdoğan, hastalığı atlatmasının üzerinden 4 ay sonra İstanbul’da tatilde iken beyin kanaması geçirmiş ve İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede doktorlar beyin kanamasına koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Rize’de katıldığı programlarda Rize’nin değerli bir bilim insanını, Prof. Dr. Erdoğan’ı koronavirüsten kaybettiklerini açıklamıştı.

Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kesici de Sarı’nın hayatını kaybetmesi nedeniyle sosyal medyadan bir mesaj yayımlayarak üzüntüsünü dile getirdi.

Başhekim Kesici yayımladığı mesajda, “Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi çalışanımız, çok değerli abimiz, hastanemiz teknisyeni ve diyalizde birlikte çalıştığım büyüğüm, arkadaşımız İsmail Hakkı Sarıyı Covıt-19 hastalığından kaybettik. Sigara içmeyen, alkol hiç kullanmamış, kendine çok iyi bakan, sofrasında balını eksik etmeyen, dağ bayır gezen abimizin bu hastalıktan ölmesi bütün milletimize ibret olmalıdır. Bana bir şey olmaz demeyin. Lütfen dikkat edelim. Sonra çok üzülüyoruz. Son pişmanlık asla fayda etmiyor. Ne olur dikkat edelim. İsmail ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Kendisini çok anacağız, çok özleyeceğiz. Namazında, niyazında olan bu abimizin müslümanlığına şahidim. Allah samimiyetini kabul etsin. Din gününde inşallah kazananlardan olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rize’den Kovid-19 tedavisi amacıyla Trabzon’a gönderilen ve tedavisi sırasında hayatını kaybedenlerle Rize’deki çeşitli hastanelerde Kovid-19 tedavisi görürken hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 100’e yaklaştı.

Editör: HABER MERKEZİ