GÖKTÜRK FIRAT

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giriş yapan bir Türk TIR şoföründe yüksek ateş ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle domuz gribinden şüphelenildiğini belirterek hastanın Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözetim altına alındığını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tepe, Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giriş yapan bir Türk TIR şoföründe yüksek ateş ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle teste tabi tutulduğunu ve tahliller yapıldığını belirtti. Yapılan ilk tespitlerde domuz gribinden şüphelenildiğini kaydeden Tepe, hastanın Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözetim altına alındığını söyledi.

Tahlillerin Ankara’ya Hıfzı Sıhha Refik Saydam Enstitüsü’ne gönderildiğini kaydeden Tepe “Buradan gelecek sonuçlara göre elimizde bir veri oluşacak. Ayrıca benzer şekilde 3 tane daha hasta bugün bu şüphe ile hastanelerimize başvururken, yapılan tahlillerin ardından hastaları evlerine gönderdik. Bunların da tahlil sonuçlarını Ankara’ya gönderiyoruz” dedi.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, kış aylarında domuz gribi vakaları ile daha sık karşılaşılabileceğini ifade ederek “Paniğe gerek yok. Aşılar elimizde. Vatandaşlarımız kamu kurumlarında maskeli görevliler ile karşılaşabilirler, bunları görüpte tedirgin olmasınlar” diye konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ