Dilek ASLAN

Rize Belediyesi’nin katkılarıyla 3. kez Rize’ye gelen Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) vermiş olduğu seminerle çocuk sahibi olamayan çiftleri bilgilendirdi. 


Çocuk İstiyorum Dayanışma Dermeği ( ÇİDER) Üreme Sağlığı Kısırlık ve Tüp Bebek tedavisi ile ilgili seminer Özel Umut Tüp Bebek merkezi uzman doktorları Dr. Enver KURT ve Psikolog Yasemin Topçu’nun katılımı ile Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
 

   
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin katıldığı Seminerde Dernek Koordinatörü Mukadder ADİL; “Bizlerde sizler gibi uzun yıllar sonucu çocuk sahibi olduk. Günümüz’de tedavi yöntemi bulunan Üreme sağlığı konusunda aileler utanıyor sorunu’nu başkalarıyla paylaşamıyor buda çocuk sahibi olabilmeyi olumsuz yönde etkiliyor. Benim sizlere çağrım gelin bu sorunu hep beraber çözelim tek yapmanız gereken tedaviye başvurup sabırla tedaviyi sürdürmenizdir” dedi.
 

   
Program’ın ilerleyen dakikalarında Kadın hastalıkları Doğum Uzmanı Dr. Enver Kurt ve Psikolog Yasemin Topçu katılımcılara konu ile ilgili bilgi vererek gelen soruları yanıtladı.

Program sonunda yapılan çekilişle 10 çifte 3.350 YTL den tüp bebek tedavisi görme imkânı sağlandı. 



Editör: HABER MERKEZİ