ŞEMSETTİN SARI

Rize Kızılay Kan Merkezi, Rize ve ilçelerinden gelen kan isteklerine; stoklarda yeterli kan bulunamadığı gerekçesi ile cevap verilemiyor. Bu açığı kapatmak üzere Rize Kan Merkezine bağlı gezici Kan toplama aracı Çayeli'ne gelerek kan bağışı toplamaya başladı.

Rize ve ilçelerinde O RH ve A RH kan guruplarına acil ihtiyaç duyulduğunu belirten kan toplma aracı sorumlusu Dr. Mediha Koçak;18–65 yaş guruplarındaki kadın ve erkeklerden kan bağışı kabul ettiklerini belirterek Çayeli'nde 4 gün kalacaklarını, burada günde ortalama 20 ünite kan almayı hedeflediklerinin altını çizdi.


Dr. Mediha Koçak; bu nedenle vatandaşların Çayeli Kaymakamlık binası önüne parkeden 'Türk Kızılayı Rize Şubesi'  Kan Bağışı aracına gelerek kan bağışında buluna bileceklerini ifade etti.


Üç ayda bir rutin olarak Rize'ye bağlı ilçeleri dolaştıklarını belirten Dr. Koçak; kış şartlarında vatandaşların daha rahat kan bağışında bulunabilmeleri için kendilerine tam donanımlı bir otobüs tahsis edildiğini belirterek araçta bir doktor, bir hemşire ve bir araç sürücüsünün görev yaptığını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ