Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe,'Vatandaşlarımızın daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılmasının sağlanması amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamındaki en önemli çalışmalardan  biri olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) İlimizde uygulanmaya başlamıştır. Vatandaşlarımız 182 numaralı telefonu arayarak randevu alabileceklerdir.' dedi.

Dr. Tepe yaptığı açıklamada, 'Vatandaşlarımız hastaneye gitmeden öncesinde 182 no’lu telefonu arayarak istedikleri hastanede ve gitmek istedikleri doktordan veya herhangi bir doktor  ismi üzerinde durmuyor iseler, telefondaki görevlinin yönlendirmesiyle uygun bir uzman için kendilerine randevu verilecektir. Ayrıca hangi branş doktoruna başvuracağını bilemeyen vatandaşlarımız için ise şikayetleri doğrultusunda doğru uzman için kendilerine randevu verilecektir.' dedi.

Randevu alan vatandaşlarımızın randevu saatlerinden en az yarım saat önce her hastanede oluşturulmuş olan hastane randevu sistemi birimine T.C no’su ile başvurup onayını (barkotunu) alması gerektiğini açıklayan Tepe, konu hakkında şunları kaydetti: Eskiden olduğu gibi normal biçimde  hastane polikliniklerine başvurup muayene olmak için sıra alan vatandaşlarımızın muayene ve tedavi hizmetleride aynen devam edecektir. Bu uygulama özellikle hastanelerden uzakta olan ve zamanında ulaşmada zorluk çeken vatandaşlarımızada  fayda sağlayacaktır.

Tepe ayrıca nasıl randevu alınacağı ve alınan randevunun nasıl iptal edileceği yönünde de bilgi verdi.

Randevu nasıl alınır?

• Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır.

• 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

• Vatandaş poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

• Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

• Vatandaş kendisine verilen randevu zamanından 30 dakika önce ilgili hastanenin MHRS HASTA KABUL  BÖLÜMÜ’’ne başvurur.

Randevu nasıl iptal edilir?

• Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.

• 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

• Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Sistem çok yeni olduğundan oluşabilecek sorunlardan dolayı vatandaşımızın hoşgörüsüne sığınarak Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile vatandaş ve hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması, hastanelerde daha iyi kaynak planlamalarının yapılması, özellikle  hastanelerden uzakta oturan vatandaşlarımıza daha rahat muayene olması hedeflenmektedir.

 

Editör: HABER MERKEZİ