GÖKTÜRK FIRAT
Rize’de son on gündür etkili olan grip salgınından etkilenerek hastanelere başvuranların sayısı 5 bin’i geçti. Rize’de domuz gribine yakalanan hasta sayısı ise 15’e ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, Rize’de domuz gribine yakalanan hasta sayısının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirterek Rize’de etkili olan grip salgınının mevsimsel grip olduğunu belirtti.

Tepe yaptığı açıklamada, “Son on gündür ani hava değişiklikleri mevsimsel grip salgınına neden oldu. Bayram tatilinde hastanelerimizde ciddi bir yoğunluk yaşadık. Son iki gündür bu yoğunlukta azalma oldu. Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde grip poliklinikleri oluşturduk. Diğer servislerden bu birimlere doktor ve hemşire takviye ettik. Bu şekilde özellikle acillerimize başvuran diğer hastalarımıza daha kolay hizmet alma imkanı tanıdığımız gibi gribin diğer hastalara ve personele de bulaşma riskini asgariye indirdik” dedi.

Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, domuz gribinin mevsimsel gribe kıyasla daha tehlikeli bir rahatsızlık olmadığını ifade ederek “Domuz gribi mevsimsel gribe kıyasla daha tehlikeli ve ağır geçen bir rahatsızlık değildir. Ancak daha hızlı ve kolay yayılmaktadır. İlimizde şu ana kadar domuz gribine yakalanan hasta sayısı 15’tir. Bu hastalarımızın sağlık durumu son derece iyidir. Bu sayı önümüzdeki günlerde artabilir. Biz gerekli tüm tedbirlerimizi alıyoruz. H1N1 aşısına olan ilgi de son günlerde yaşanan mevsimsel grip salgınıyla birlikte arttı. İsteyen tüm vatandaşlarımız aile hekimliği birimlerimize uğrayarak aşı yaptırabilirler” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ