Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi yakınların amcasının vurduğu yaban domuzunun kanı eline bulaşan 17 yaşındaki Mustafa Kesimal, ‘domuz gribi' şüphesiyle kontrol altına alındı. Kesimal'ı Rize'ye getiren ambulans ile Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi personeli de domuz gribi korkusuyla maske taktı.

Çamlıhemşin İlçesi Murat Köyü yakınlarında yaylaya çıkan ve amcası Nihat Kesimal'ın vurduğu yaban domuzunun ölüp- ölmediğini kontrol eden Mustafa Kesimal'ın eline domuzun kanı bulaştı. Amcası tarafından ‘domuz gribi' olabileceği endişesiyle Çamlıhemşin Sağlık Ocağı'na getirilen Mustafa Kesimal'a burada maske takıldı. Kesimal, daha sonra yine maskeli personelin bulunduğu ambulansla annesinin eşliğinde Rize'deki 82'nci Yıl Devlet Hastanesi'ne sevkedildi.

Mustafa Kesimal'ı taşıyan ambulansın beklendiği 82'nci Yıl Devlet Hastanesi acil servisinde güvenlik görevlilerine kadar bütün personele maske dağıtıldı. Ambulansın hastane önüne gelmesi ardından önce ambulans içinde doktor kontrolünden geçirilen Mustafa Kesimal, intaniye uzmanının gelmesinin ardından hastaneye alınarak muayene edildi ve kan örnekleri alındı. Ambülansta beklerken soruları yanıtlayan Mustafa Kesimal, “Amcamın vurduğu domuzun ölüp ölmediğini kontrol etmek için yanına gittim. Ters çeviirirken kanı elime bulaştı. Daha sonra hastaneye geldik” dedi.

Yetkililer, Mustafa Kesimal'ın kan örneklerinin incelenmesi ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından domuz gribi olaylarında bölge merkezi olarak belirlenen Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceğini söyledi.

MUHAMMET KAÇAR/MİLLİYET

 

Editör: HABER MERKEZİ