Mustafa Bayrak

Rize Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr Arif Yılmaz kardoloji servisinin her geçen gün performansını artırdığını söyleyerek” Şu an günde 20 dolayında anjo ayda ise 20–25 Bay Pas ameliyatı yapıyoruz” dedi.

Tip fakültesi dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz Rize araştırma hastanesinin her geçen gün yoğunluğunun arttığını söyledi.

Rize Tip Fakültesi Dekanı Prof. Dr Arif Yılmaz kardoloji servisinin açılmasının ardından hasta yoğunluğunun olduğunu söyleyerek” Hemen her gün 20 dolayında anjo yapmaktayız, tatil günlerini çıktığımızda ayda 400 dolayında anjo yapmaktayız, bununla birlikte artık hastanemizde ayda 20–25 dolayında Bay Pas yapmaktayız. Bay Pas ameliyatlarına Ankara dan Prof. Dr Erol Şener zaman, zaman katılmakta her ay  Trabzon a ortalama 300 hasta gönderiyorduk, bu rakam 30 lara kadar düştü” dedi.

Arif Yılmaz  2 önemli servisin açılması için çalışmaların olduğunu söyleyerek” Bir iş adamımız Onkoloji servisinin inşaatını yapmak için söz verdi, başbakanımız da bu servisin cihazlarını verecek, bununla birlikte doğum ünitesini açmak istiyoruz, şu an bu iki önemli servis in yapımı için çalışmalarımız var, bizden 10 yıl kadar önce kurulan Üniversiteler bile bizim kadar mesafe yol alamadı” dedi.

Tip fakültesinde 15 ikinci sınıf, 40 ar bir ve hazırlık sınıfı öğrencisi bulunduğunu söyleyen Arif Yılmaz” Tip fakültemizde 40 asistanımız var bunlar uzmanlık için eğitim görüyorlar. Araştırma hastanemizde hekimler ve çalışanlar ile birlikte toplam 1140 kişi çalışmakta” dedi.
 

Editör: HABER MERKEZİ