RÜ Sağlık Kampüsü, Tıp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Arif Yılmaz, yönetimde yapılanmasını ve büyümesini sürdürüyor. Tıp Fakültesi 96 öğrenci ile eğitim öğretimine sürdürmesinin yanı sıra alt yapı ve birimlerin yapılandırılmasına da hızla devam ediyor.

2010–2011 eğitim öğretim döneminde öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacak olan Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğüne atama yapıldı. R.Ü. Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Anatomi Anabil Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Orhan BAŞ atandı.

Sağlık Yüksekokulu’nun yapımı TEB Mali Yatırımlar A.Ş. ile yapılan protokol çerçevesinde Rize Araştırma Hastanesi yanında inşaatına 2008 yılanda başlanmış olup bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanmakta ve binada son rötuşlar yapılmakta.

Sağlık Yüksekokulları; Ülkemizde sağlık hizmetlerinde niteliği (kaliteyi) yükseltmek ve daha nitelikli sağlık personeli yetiştirmek 1992 yılında başlatılan ''Sağlık Eğitimini Yeniden Yapılandırma Projesi'' çerçevesinde, ''ebe, hemşire ve sağlık memurluğu eğitiminin Avrupa Birliği normları paralelinde lisans düzeyinde yüksekokullarda yürütülmesi'' kararı çerçevesinde, Sağlık Meslek Liseleri ve iki yıllık önlisans eğitimi veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları'nda istenilen niteliklerde sağlık elemanı yetiştirilemeyeceği görüşünden hareketle, Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi (1994) ve Yüksek Sağlık Şûrası'nda (1995) lise ve önlisans düzeylerinde eğitime son verilmesi; hemşire, ebe ve sağlık memuru gibi sağlık personelinin üniversitede dört yıllık lisans eğitimi ile yetiştirilmesi kararları doğrultusunda,  Bakanlar Kurulu kararı (1997)’dan itibaren lisans (4 yıllık) düzeyinde eğitim verilen kalifiye sağlık elemanı yetiştirilen yüksek öğretim kurumudur.

                                                     Yrd. Doç. Orhan BAŞ Kimdir

1973 Samsun/Terme doğumlu, Lisan ve Yüksek Lisans İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1998, Doktora Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2004, Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makale ve alanında aldığı ödüler bulunmakta. 2008 yılı itibariyle Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü Öğretim Üyesi. İyi derece ingilizce bilen Baş evli, 2 çocuk babası.

Editör: HABER MERKEZİ