Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimizde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanımız Cengiz Karaçin’ in sağlık mazereti ve ailevi nedenlerinden dolayı tayini çıkıp, ilimizden ayrılmıştır. Kendisi ilimizde görev yaptığı süreç zarfında çok büyük bir gayret ve özveri göstermiş, günlük baktığı hasta ne kadar çok olursa olsun, ne kadar sıkışırsa sıkışsın elinden geldiğince hiç bir hastayı geri çevirmemiştir." dedi.

Tepe, “İlimizin ihtiyacı bu alanda en az iki hekimdir. Dolayısıyla tek kişi olarak iki hekimin vereceği hizmeti vermiştir. Kendisine Rize halkı olarak yürükten teşekkürü borç biliriz. En erken atamanının da ancak Temmuz sonuna doğru mümkün olabileceği sebebiyle söz konusu süreçte doktor takviyesinin zaruri olduğu görülmüştür.” diye konuştu.

Tepe, “Son derece önemli olan bu branşta Bakanlığımızdan atama yapılıncaya kadar görevlendirme yapılması istenilmiş, yapılan çalışmalar sonucunda Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Fatih Gürler ilimize gelip, görev yapmayı kabul etmiştir. Kendisi bugün itibariyle ilimize gelmiş ve görevine başlamıştır. Kendisine yürekten teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.”
Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tayini çıkması sebebiyle Rize'den ayrılan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Cengiz Karaçin ise, “Rize, Artvin ve Trabzon ilinin doğu ilçelerinden çok sayıda hasta takip ve tedavi ettim. Çalışma sürem boyunca uyumlu bir şekilde bizlerle çalışan ve destek olan başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere hastane yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.

Onkoloji hastanesinin mevcut hasta potansiyeli ile tek hekimle hizmet vermesinin son derece zor olduğunu belirten Karaçin, en az iki tıbbi onkoloji uzmanının bu merkezde hizmet vermesi için gerek İl Sağlık Müdürünün, gerekse de hastane başhekiminin yoğun çaba ve gayret göstermekte olduğunu, hem hastalarının hem de Rize halkının bunu bilmesini istediğini belirtti.

Karaçin, “Eğitim ve sosyal hayatımın büyük birçoğunu Ankara ilinde geçirmem hasebiyle gerek sağlık mazeretimin bulunması gerekse de ailevi sebeplerimden dolayı bundan sonraki çalışma hayatımı mecburen Ankara ilinde devam etme kararı aldım. Ancak Rize halkına verdiğim hizmetten dolayı da büyük onur duydum.” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ