Son verilere göre Rize’de günlük vaka sayısının iki yüz yirmiye ulaştığı, ölümlerin ise 200 ü geçtiği belirtilirken vatandaşların Koronavirüse karşı dikkatli olmaları istendi.

Rize’de resmi olarak açıklanmasa da Koronavirüs vakaları basına sızmaya devam ediyor. Son yapılan resmi olmayan açıklamada dün ilimizde 220 Koronavirüs vakasının olduğu, dünde 3 ölümün gerçekleştiği belirtildi

Günlük vaka sayılarının 200'ün üzerinde olması tehlikenin boyutunu arttırıyor. Hayat Eve Sığar ( Hes) uygulamasında ise Rize'de tehlikenin ne denli büyük olduğu açıkça gözüküyor.

Rizeli vatandaşlar tedirgin. Hayat Eve sığar uygulamasında risk haritasında Rize'nin tamamı yüksek Riskli olarak kırımızı renkle gösteriliyor. Rize'de pozitif vaka sayısının 3 binli rakamlara ulaştığı bu kişilerin çoğunun evde tedavi altında oldukları biliniyor.

Mart ayından bu yana Rize'de Koronavirüse bağlı ölümlerin ise 200'ün üzerinde olduğu biliniyor. Virüsün başlangıcından bu yana ise kentte toplam Koronavirüse yakalananların sayısı 10 bin ‘in üzerinde.

Yetkililerin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar olayın seyrinin artmasına neden oluyor. Kent genelinde günlük vaka sayıları 300'e yaklaştığı gibi dikkatli olmayanlar ve bende bir şey yok diyenler yüzünden bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde virüsün artması nedeniyle 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması gelirken Rize'de de bu yasağın gelip gelmeyeceği merak konusu.

Editör: HABER MERKEZİ