Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ekim Pazartesi itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacaklarını açıkladı. Bakan Selçuk, dün yaptığı açıklamada ilkokulda 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda, ortaokul 8'inci sınıf, lise hazırlık ve 12'nci sınıflarla, köy okullarının tüm kademelerinde ve özel gereksinimli öğrencilerin tüm kademe ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime başlayacak olmalarından duydukları mutluluğu ifade etti.

Bakan Selçuk’un okulların açılacak olmasına yönelik açıklamalarının ardından Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının boyutu da merak konusu olurken, kentte günlük vaka sayıları 100’ler, aktif hasta sayısı ise 1000’ler dolayında seyretmeye devam ediyor.

BAKANLIK RİZE'DEKİ RİSK HARİTASINI KIRMIZIDAN YEŞİLE DÖNDÜRDÜ

Rize’de Kovid-19 tedavisi görürken hayatını kaybedenlerle, Kovid-19 tedavisinin devamı için Rize’den Trabzon’daki hastanelere giden ve orada hayatını kaybedenlerle beraber kentte toplam ölü sayısı 150’ye yaklaşırken, Kovid-19 vakalarında önemli derecede azalma olmamasına rağmen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Rize’deki Kovid-19 tablosundaki risk alanlarını kırmızıdan yeşile çevirmesi dikkat çekti.

Kovid-19 vakalarının günlük 100’ler dolayında seyrettiği 10 Eylül tarihli HES uygulamasındaki risk haritası ile 7 Ekim tarihli HES uygulamasındaki risk haritası şöyle:

10 EYLÜL 2020 TARİHLİ HES RİSK TABLOSU RİZE MERKEZ

7 EKİM 2020 TARİHLİ HES RİSK TABLOSU RİZE MERKEZ

Editör: HABER MERKEZİ