Mustafa BAYRAK

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, acil sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Şarbak, Rize 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin yeni yerinde hizmet vermeye başlaması nedeniyle düzenlenen törende, bu tür hizmetlerin çağdaş çalışma ortamına kavuşmasının önemli olduğunu belirtti.

Acil hizmet veren birimlerin bir araya toplanması ile ilgili hükümetin bir planı olduğunu ifade eden Şarbak, ''Rize'de de 155, 112, itfaiye gibi birimlerin bir araya toplanması düşünülüyor. Bu tür hizmet veren birimlerin bir arada olmaları, çağdaş ve etkili hizmet verilmesi için önemli'' dedi.

Acil sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Şarbak, bu tür hizmetlerin belirli standarda kavuşmasının herkesin yararına olacağını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren ise 112 servisinin hizmet vermeye başladığı yerin aynı zamanda MOBESE'nin de bulunduğu bina olduğunu belirterek, acil servislerin bir araya toplanması için bir çalışma içinde olunduğunu söyledi.

Hizmete giren 112 servisinin 166 bin TL'ye mal olduğunu bildiren Diren, ''İlimizde sık sık afet meydana geliyor. Benim görevde bulunduğum süre içinde 3 kez afet meydana geldi. Bu nedenle komuta kontrol merkezinin faal ve etkili görev yapmasının ne derece önemli olduğunu iyi biliyorum'' diye konuştu.

Diren, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini de (UMKE) aynı yerde yapılandırmayı düşündüklerini kaydetti.

Toplam 400 metrekare alanda hizmet verecek olan 112 Komuta Kontrol merkezinde 5 ambulans bulunuyor. Merkezde 3 doktor, 10 şoför olmak üzere 32 kişi görev yapıyor.

Açılışa Vali Şarbak'ın yanı sıra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, Rize Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nazmı Turan Okumuşoğlu da katıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ