Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun'a görev yaptığı hastanede mobbing uygulandığı iddia edildi. Dursun Rize’deki geleceğini Ankara'da ailesinin yanında değerlendirdiği bilgisi alındı.

Rize’de yıllardır görev yapan ve hastaları tarafından sevilen bir doktor olan KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, hastane yöneticileriyle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Rize’den ayrılmayı düşünüyor.

Dursun görevinden izin alarak eşinin ve kızının yaşadığı Ankara’ya gittiği bilgisi alındı. Bir hafta içinde bir karar vermesi beklenen Dursun’un Rize’deki kaderini yine kendisi belirleyecek.

Başarılı doktorun yakın çevresinden alınan bilgiye göre; çeşitli nedenlerle hastanede ki çalışmaları engellendiği ve bir takım sorunlarla kendine yaklaşıldığını belirterek Rize’yi çok sevdiği fakat eşinin de aynı nedenlerle emekliliğe zorlandığı aynı uygulamaların kendisine dayatıldığını belirtti.

Eşi Prof. Dr. Adile Berna Dursun’un 2013 – 2020 tarihleri arasında RTEÜ Tıp Fakültesinde İmmünoloji ve Allerjik Hastalıklar Uzmanı olarak görev yapmıştı. Berna Dursun Rize’de görev yaptığı dönemde Prof. Dr. Şaban Şimşek’in dekanlığında yardımcılığını da üstlenmişti. Şimşek’in olaylı bir şekilde Rize’den ayrılması ardından Berna hanımın da çeşitli nedenlerle istifaya zorlandığı iddia edilmişti. Rize’den ayrılan ve kızıyla birlikte Ankara’da yaşayan ve Memorial hastanelerinde görevine devam eden Dursun, eşi Engin Dursun’un da Ankara’ya gelmesini istediği öğrenildi.

kaynak:rizetakip

Editör: HABER MERKEZİ