Bölgemizde ki hastaneler de özellikle Ultrason (Usg) , Renkli Doopler ve MR çekimlerinde, ileri tarihlere randevu verilmesi nedeniyle hastalar mağdur olmakta ve hastalıklarının teşhisi noktasında gecikmeler yaşanmaktadır.  

Gerçekleştirdikleri MR yatırımı ve Tıbbı Görüntüleme alanında yaşanan sıkıntılarla ilgili bir  açıklama yapan Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz,  hastaneleri bünyesinde MR Ünitesi  kurulmasının hem kendileri hem de bölge açısından çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek , “Hastanemizde MR Ünitesi kurulmasıyla ilgili uzun zamandır düşüncemiz mevcuttu . Daha önce bu alanda ki ihtiyacımızı Özel Sonomar Görüntüleme Merkezinden temin etmekteydik. Ancak hizmet alımı konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşamaktaydık. Nihayetinde geçtiğimiz yıl görüntüleme merkezi faaliyetini sona erdirdi. Dolayısıyla MR yatırımı bizim için kaçınılmaz bir durum haline gelmiş oldu” diye konuştu.

İKİNCİ RADYOLOG KADROSU İLE TALEBİ KARŞILADIK
2014 yılı ilk çeyreğine kadar hastanelerinde tek Radyoloji Uzmanı bulunduğunu belirten Semiz; “ Özellikle Ultrason ( Usg ) ve Doopler çekimi konusunda gerek hastanemizden gerekse de bölge hastanelerinden gelen yoğun talebi tek bir radyolog ile karşılamamız mümkün olmadı. Sağlık Bakanlığının kadro kısıtlaması nedeniyle ikinci Radyoloji Uzmanı ihtiyacımızı faaliyetini sona erdiren Özel Sonomar Görüntüleme Merkezini satın alarak giderdik.  Satın alma işlemiyle elde ettiğimiz ikinci radyolog kadrosu ile hem Ultrason (Usg) ve Doopler çekimi konusunda gelen talebi karşıladık, hem de gerçekleştirmeyi planladığımız MR yatırımının altyapısını oluşturmuş olduk” şeklinde konuştu.

ÇOK KISA SÜREDE ÇEKİM İŞLEMİ YAPILIYOR
Bölge insanının bu alanda yaşadığı sıkıntıyı hafifletme adına yaptıkları yatırımlardan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Özel Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz, MR, Tomografi, Ultrason ve Doopler konusunda hastanelerine müracaat eden hastalara çok kısa sürede çekim işleminin yapılıyor. Gerekli değerlendirme raporlarını da aynı sürede hastalarına sunduklarını ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ