Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu genelgede, resmi ve özel tüm okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve mesleki eğitim merkezleri ile özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik aşı kampanyası başlatılacağını belirtti.

Çubukçu, aşılamanın mecburi olmaması nedeniyle ihtiyaç duyulacak aşı miktarının tespit edilmesi için Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan form ile aşı yapılacak veya yapılmayacak öğrencilerin belirlenmesini istedi.

Çubukçu, aşılama programı başlamadan önce form dilekçenin öğrenci sayısı kadar çoğaltılıp velilere ulaştırılarak, geri dönüşünün sağlanması ve okul müdürlüklerince muhafaza edilmesi ve okul bazında aşı yapılacak öğrenci sayısının belirlenerek il sağlık müdürlüklerine bildirilmesi talimatını verdi.

-VELİLERİN AŞI FORMU-

Velilere ulaştırılacak form dilekçede, domuz gribi hastalığının risk gruplarında ölümlere yol açtığı belirtilerek, aşının neden gerekli olduğu, güvenilirliği, yan etkileri ile aşı yapılmasının sakıncalı olduğu durumlar anlatılarak, “Aşının yararı olumsuz etkileri ile kıyaslandığında çok yüksektir” denildi.

Formda velilerden, “uygun buluyorum, çocuğuma aşı yapılsın”, “uygun bulmuyorum, çocuğuma aşı yapılmasın” seçeneklerinden birinin işaretlenerek, formun okul yönetimine veya sınıf öğretmenine teslim edilmesi istendi.

GENELGE'NİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: HABER MERKEZİ