Dilek ASLAN

Geçtiğimiz yıl kanserde erken tanı için yola çıkan Mavi Bisikletliler, 2008’de de hız kesmeden yoluna devam ediyor. Bu yıl, özellikle kadınlarımız için ciddi bir tehdit olan meme kanseri konusunda halkı bilinçlendirecek olan ‘Mavi Bisiklet, kanserde erken tanı için yolaçık’ kampanyası, Karadeniz bölgesinde binlerce insanla buluşmaya hazırlanıyor.

Milli Takım Bisikletçilerimiz, 5–14 Haziran tarihleri arasında Rize-Gümüşhane-Trabzon-Giresun-Ordu-Samsun-Sinop-Kastamonu-Karabük-Zonguldak- Bolu ve İstanbul hattını izleyerek meme kanseriyle mücadele için pedal çevirecek. Aynı güzergah boyunca yer alan şehirlerde uzman doktorlar tarafından halka açık seminerlerin düzenleneceği ‘Roche Mavi Bisiklet TIR’ı da bisikletçilere eşlik edecek.

Kampanya, kanser hastalarının mücadelesine pedal çevirerek destek vermek isteyen herkese açık olacak. Şehirlerde düzenlenecek bisiklet parkurlarında vatandaşlar da pedal çevirip kampanyaya destek olabilecek. ROCHE, her bisikletli katılımcı adına meme kanserinde erken tanı için kurulacak ‘mamografi merkezleri’ için oluşturulan fona bağışta bulunacak. 2007 yılında olduğu gibi kampanya sonunda fonda toplanan paralar bu merkezlerin kurulması amacıyla güzergah üzerindeki illerin valiliklerine teslim edilecek.

Kanser tedavisi alanında geniş bütçeli ‘Araştırma-Geliştirme’ çalışmaları bulunan ROCHE, ülkemizde de ciddi bir sağlık sorunu haline gelen kanser konusunda sosyal sorumluluğunun gereği olarak, önceki yıl başlattığı “Mavi Bisiklet, kanserde erken tanı için yolAçık” kamuoyunu bilinçlendirme kampanyasını bu yıl da Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun katkılarıyla gerçekleştiriyor.

Mavi Bisiklet, Bilecik’e ‘Erken Tanı Merkezi’ Kazandırdı

Mavi Bisiklet turu boyunca gönüllü olarak pedal çeviren 2600 katılımcı adına Roche tarafından bağış yapılıyor. Katılımcıların doldurduğu kayıt formları her merkezde ayrı sandıklarda toplandı. Katılımcı sayısı ve toplanan bağış miktarı, tüm sandıkların İstanbul’da noter huzurunda açılmasıyla belirlenecek.

 Fonda toplanan miktarlar, 11 şehrin ilk özel idarelerine teslim edilecek.  Paranın yeterli olmamasına karşın alınan özel bir kararla Roche tarafından tam teşekküllü bir “Erken Tanı Merkezi” hediye ediliyor.

5 haziranda Rize’den start alacak Mavi Bisiklet 3. Etap turu için Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce kapsamlı bir çalışma başlatıldı.  Kendin giriş ve çıkışları, Okullar, Hastaneler ve merkezi yerleşim yerleri bir baştan bir başa Afiş ve pankartlarla donatıldı.

Editör: HABER MERKEZİ