Doç. Dr. Hasan Acar Rize de başlattıkları Guatr araştırmasında 700 kişiden 30 unun kanser hastası çıktığını Guatr’nin diğer illere oranla eşit olduğunu söyleyerek” Yıllardır Karalahana sebep gösteriliyordu. Rize de 2 yılda hedefimiz 100 bin kişiyi taramak” dedi.

Ankara Büyük şehir belediyesi Hastanesi ekibi tarafından Rize de başlatılan Guatr taramasında 700 kişiden 30 u kanser hastası çıktı.

Ankara büyük şehir belediyesi Hastanesinden Rize ye gelen 6 kişilik ekip Rize de çalışmalarına başlarken Güneysu, Fındıklı ve Çayeli ilçelerinde toplam 700 kişinin Guatr taramasından geç tığı bunlardan 30 unun kanser hastası olduğu bildirildi.

Ankara Büyük şehir belediye hastanesi Doktorlarından Doçent Doktor Hasan Acar 6 kişilik ekip ile taramalara başladıklarını söyleyerek” Hedefimiz 2 yılda 100 bin kişiyi Guatr taramasından geçirmek. Karalahana’nin sebep olduğu söylenen Guatr hastalığı ile ilgisi yok isterse bir kişi günde 4 kilo karalahana yesin, Çernobil olayının Rize ye etkisini ölçüyoruz. Beklentimiz 700 kişiden 100 kişiye kanser teşhisi koymaktı ancak beklentinin altında 30 kişide kanser çıktı. Guatr hastalığı bir anda kalkmaz beklentimiz 3-5 yıl içinde önüne geçmek” dedi.

Rize valisi Kasım Esen ise sosyal güvencesi olmayan tüm insanların kontrolden geçebileceğini söyleyerek” Bu hastaların ameliyatları dahi ücretsiz yapılacaktır. Bölgemize gelen ekip tüm ilimizi tarayacak” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ