Kuruyemiş kaselerinin vazgeçilmezi cevizi sadece çerez olarak mı tüketiyorsunuz? Cevabınız evet ise cevizin mucizevi faydalarından haberiniz olmadığını varsayıyoruz! Cevizi düzenli tükettiğiniz takdirde fizyolojik açıdan ne gibi olumlu etkileri olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız. Bakalım, cevizi günün hangi saatlerinde nasıl ve ne kadar yemek gerekiyormuş...

Meyvelerin insan vücudundaki hangi organın şekline daha çok benziyorsa ona daha iyi geldiğine dair bir söylenti var, duymayan yoktur. Eminiz, siz de beyin şeklindeki cevizin kafayı çalıştırdığını duymuş olmalısınız! Bu elbette bir şehir efsanesi fakat şekillerinden bağımsız olarak meyve ve sebzeler, bazı bölgelere diğer organlara kıyasla daha farklı etki yapıyor. Cevizin de beyni çalıştırdığı aslında doğru ama tek mahareti bu değil. Vücudu pek çok açıdan olumlu etkileyen bu mucize yemişin bakalım, başka ne cevherleri var?

UYANDIKTAN HEMEN SONRA YİYİN
İçerdiği Omega 3 yağ asitleri, beynin en verimli seviyede çalışmasına yardımcı olduğundan uyanır uyanmaz ceviz atıştırmak zihni açar ve vücudu dinçleştirir. Bu sayede işe ya da okula gitmeden önce dikkatiniz yükselir.

Selenyum ve iyot deposu olan cevizin tok tutucu etkisi var. Bu sayede sabah kahvaltısından önce yediğiniz 3-5 tane ceviz sizi aşırı yemekten alıkoyar ve güne hafif bir başlangıç yapmanızı sağlar.

Düzenli tüketildiği müddetçe vücudun çeşitli bölgelerine yararlı olan ceviz, bağışıklık sistemini de düzenler. Bu yüzden her sabah ceviz yediğiniz sürece bağışıklık seviyeniz yükselir ve hastalıklara karşı korunabilirsiniz.

Rutine dönüştüğünde cildi sağlıklı hale getiren ceviz, parlak bir cilde sahip olmanın anahtarlarından biri. Antioksidan bakımından zengin olmasından dolayı vücuda giren zararlı yağları atmaya yardımcı olur. Böylece ayarında tüketildiği sürece akne, siyah nokta ve yağ bezesi gibi cilt sorunlarının oluşumunu da engeller.

YATMADAN ÖNCE CEVİZ YEMEYİ RUTİN HALİNE GETİRİN
Uyumadan önce ceviz yemek kandaki melatonin düzeyini yükseltir. Bu sebeple uykuya dalma süreniz kısalır. Uyku süreciniz ise hem derinlikli hem de daha kaliteli geçer. Özellikle stres ve yorgunluk gibi sebeplerden dolayı dilediğinizce uyuyamıyorsanız, uyumadan önce ceviz yemek uyku sorunlarınızı çözer.

İçerisinde demir, selenyum, kalsiyum, bakır ve çinko gibi zengin mineraller barındıran ceviz, metabolizmanızı daha sağlıklı bir hale getirir. Her gün uyumadan önce düzenli olarak tüketildiğinde büyüme, gelişme ve sindirim gibi metabolik eylemleri destekler.
 

Editör: HABER MERKEZİ