İlyas GÜR

Çay sektörünün güçlü kuruluşlarından Karaliçay A.Ş.'nin yeni ürünleri limon ve şeftali aromalı çaylar piyasaya çıktı. Karaliçay A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, tüketicilerin beğenisine sundukları şeftali ve limon aromalı siyah demleme çaylarının büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'de ilk organik çay üreticisi ve ihracatçılarından Karaliçay, üretim ve Ar-Ge çalışmaları iki yıl süren şeftali ve limon aromalı siyah demleme çaylarını pazara sundu. Karaliçay A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, tüketicilerin beğenisine sundukları şeftali ve limon aromalı siyah demleme çaylarının büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Ar-Ge ve üretim çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü anlatan Karali, 'Türk halkının yanı sıra, Avrupalı tüketicilerin de damak tadına uygun şeftali ve limon aromalı siyah dökme çay ürettik. Üretim sürecinde yerli ve yabancı 2 bin 500 kişiye tadım yaptırarak, önerileri doğrultusunda ürünümüze yön verdik. 500 gramlık ve 100 gramlık paketlerle pazara sunduk' dedi.

Demleme siyah çayı tercih eden ve yeni tatlardan hoşlanan herkese hitap edecek şeftali ve limon aromalı çayların tüketicilerin yeni tutkusu olacağını vurgulayan Karali, 'Limonun ferahlatıcı bir özelliği var ve özellikle kadın tüketiciler, çayı limonla içmeyi tercih ediyor. Artık, limon aromalı siyah çayımızı tercih ederek, çaylarına limon sıkma zahmetinden kurtulacaklar. Şeftali de sakinleştirici özelliği ve kendine has aromasıyla hemen herkesin severek yediği bir meyve. Biz de, siyah demleme çayda şeftali aromasını kullanmayı tercih ettik. Pazar araştırması sırasında çok da beğenildiğini gördük. Yeni ürünlerimizi deneyen herkesin, bize tam not vereceğine inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Aromalı çayların otel ve catering grupları tarafından da tercih edileceğini ifade eden Karali, özellikle Antalya bölgesinde yeni ürünleri Avrupalı ve Rus turistlerin de beğenisine sunduklarını kaydetti. Özellikle Rus turistlerin limon aromalı çayı çok sevdiğini, Avrupalılar' ın ise şeftali aromalı çayı tercih ettiğini vurgulayan Karali, otellerden de aromalı çaylarla ilgili yoğun talep aldıklarını ifade etti.

Çay işleme ve paketleme tesislerinde ISO 9001-2000 ve HACCP kalite belgeleriyle üretim yaptıklarını belirten Karali; Rize, Harman, Kamelya, Hediyelik, Filiz gibi siyah çay çeşitleriyle pazarda hızla büyüdüklerini söyledi. Türkiye'de organik çay üretimine ilk başlayan kuruluşlar arasında yer aldıklarını kaydeden Karali, '3 yıl önce piyasaya sürdüğümüz organik çaylarımız Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da büyük ilgi gördü. Avrupa'daki tüketiciler dökme çaydan daha çok süzme poşet, demlik poşet çay gruplarına ilgi gösteriyor. Avrupalı tüketicilerin de beklentileri doğrultusunda, 2008 yılında organik süzme poşet ve demlik poşet piyasaya sunacağız. Sektörümüzde yeni ürünlerle fark yaratmayı, sektörümüze öncülük etmeyi sürdüreceğiz' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ