Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nden Doç.Dr. Hüseyin Çelik, kara üzümün kadınların güzellik iksiri olduğunu belirtirken, “Kadınlar kara üzümü ezip cilt maskesi olarak yüzlerinde bir müddet beklettiklerinde belirgin bir gençleşme gözlenir” dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Hüseyin Çelik, kara üzümü ‘kadınların güzellik iksiri' olarak nitelendirdi. Kara üzümün yapısında bulunan vitamin, minarel, potasyum, magnezyum ve demirin bağışık sistemlerini kuvvetlendirdiğini belirten Doç. Dr. Çelik, kara üzümün diğer özelliklerini de anlattı. Kara üzümün kadınlar için güzellik iksiri olduğunu dile getiren Doç.Dr. Çelik, şöyle dedi:


“Kara üzüm yağların erimesine yardımcı olarak cildin taze ve temiz bir görünüm almasını sağlar. İçerdiği maddeler sayesinde güzellik iksiri olarak nitelendirilen kara üzüm aynı zamanda zayıflama rejimlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Kadınlar kara üzümü ezip yüzlerine maske yapabilirler. Ezilmiş kara üzümü bir müddet yüzlerinde beklettiklerinde belli bir süre sonra belirgin bir gençleşme gözlenir. Öğleden sonra düşen vücut ve beyin performansını da bir bardak üzüm suyu veya bir salkım üzüm ile artırılabilirsiniz.”

Editör: HABER MERKEZİ