Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı  Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU beyin katılımı ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi METİN tarafından Rize Valisine Üniversite Derneğinin faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Derneğimizin şu anki gündeminin Rizemize Onkoloji Merkezinin kazandırmak olduğunu söyleyen Metin, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulması planlanan Rize Kanser Hastanesi (Onkoloji Merkezi) konusunda yapılan kampanyalar hakkında açıklamalar yaptı.

Dernek Başkan Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif YILMAZ da, Üniversite Derneğince Tıp Fakültesine kazandırılan Kardiyoloji Ünitesinde 4.000 Koroner Anjiografi ve 400 açık kalp ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi. Rize Onkoloji Hastanesinin İlimiz ve Bölgemiz için acil ihtiyaç olduğunu belirten YILMAZ, tüm hemşerilerimizin bu konuda duyarlı olmalarını ve kampanyaları desteklemelerini istedi. Yapılacak Onkoloji Merkezinin odalarının hasta ve refakatçilerin rahat edecekleri şekilde inşa edileceğini söyledi.

Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU Bey ise, Rize’nin eğitim ve sağlık alanında gelişmesine ihtiyaç duyulduğunu, bunu gerçekleştirebilmek için sosyal yaşam alanları oluşturulacağını, sosyal yaşam alanları kaliteli olan yerlerde kaliteli Öğretim Elemanı ve kaliteli kamu personeli istihdam etmenin daha kolay olacağını söyledi. Onkoloji Hastanesi kampanyasının büyük ve kapsamlı bir proje olduğuna değinen Rize Valisi, projeyi hazırlayan ve kampanyalar düzenleyen Üniversite Derneği Başkanı ve Dernek Yönetim Kuruluna teşekkür etti ve Kanser Araştırma Merkezinin ilimize ve bölgemize kazandırılması için her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Dernek Başkanı ve İl Genel Meclis Başkanı Rahmi METİN, Dernek Başkan Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı/Başhekim Prof. Dr. Arif YILMAZ, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk OFLUOĞLU, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Rize Belediyesi Daimi Encümeni Dursun BİLGİLİ, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Mustafa GÜNDOĞAN, Serbest Muhasebeci/Mali Müşavir/öğretim Görevlisi Ali Fuat ÇAKMAKÇI, Dernek Genel Sekreteri ve Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza KÖROĞLU, Dernek Hukuk Danışmanı ve Rize Üniversitesi Hukuk Müşaviri Av. Hamdi ÇİYİLTEPE ve Rize Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı A.Erhan ATABEK katıldı. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem YÜCE Bey Kars’ta görevli olduğundan yönetim kurulu toplantısına katılamadı. 
 
 
 

BAĞIŞLARINIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARALARI

AKBANK : Rize Şubesi :  (99)   156485    (TL Hesabı)

TEB    :  Rize Şubesi :  (195)   22766    (TL Hesabı)

ZİRAAT BANKASI : Rize Şubesi :  (248)  52351738-5001 

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir. Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.  

TURKCELL VE AVEA; faturalı hatlardan RİZE yazıp 4353’e MESAJ gönderin. Onkoloji Merkezi için bir tuğla da sizden olsun. Bir SMS 5 TL

 

Editör: HABER MERKEZİ