Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplumu ve geleceği sigaranın zararlarından korumak için ilk önce toplumun örnek aldığı kişilerin zararlı alışkanlıklarını terk etmesi gerektiğini ifade ederek, kabineyi oluşturan 25 bakandan hiçbirinin sigara içmediğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün geldiği Erzurum'daki faaliyetlerinin ardından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla hazırlanan programa katıldı. Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen programda Akdağ, başbakan, bakan, vali, gazeteci, sanatçı gibi toplumun örnek aldığı kişilerin öncelikle zararlı alışkanlıklarından kurtulması gerektiğini dile getirdi. Özellikle sağlık görevlilerinin bir an önce sigaradan kurtulmaları gerektiğine vurgu yapan Akdağ, 'Hastaya sigarayı bıraktırabilmesi için önce sağlık görevlisinin sigaranın zararlarına inanmış olması gerekir. Yoksa sağlık görevlisi hastayı ikna etmesi konusunda yetersiz kalır.' dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'a sigara konusundaki tutumundan ötürü teşekkür eden Akdağ, önceki dönemlerde milletvekillerinin kulislerde sigara kullandığını, Toptan'ın meclis bahçesinde küçük sundurmalar yapmasıyla orada sigara içtiklerini ifade etti. Başta bu uygulamanın milletvekillerine ağır geldiğini daha sonra alıştıklarını belirten Akdağ, zamanla sigara kullanan vekil sayısında azalmalar olduğunu da kaydetti. (İnternethaber)
Editör: HABER MERKEZİ