Dilek ASLAN

Açılışa İkizdere Kaymakamı Emre Çınar ve eşi, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı. İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, “Kadınlarımız çarşıya alışverişe geldiklerinde kaldırım kenarlarında oturuyorlar, çocuklarını emzirmede, ihtiyaçlarını gidermede zorluk çekiyorlardı.

Anaevi fikri kadınlarımızın bu sorununu çözmek için ortaya çıktı. İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Ekşi’ye katkılarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Rize Valisi Kasım Esen ise yaptığı konuşmada, “İkizdere’ yi sivil toplum destekli kalkınmada öncü ilçe ilan etmiştik.

Devlet-sivil toplum işbirliği ile İkizdere kalkınabilir. Bu çerçevede yapımı tamamlanan Anaevi Türkiye’de bir ilktir. Kadınlarımız dinlenme ve diğer ihtiyaçlarının yanında görevlendireceğimiz sağlık görevlileri ve öğretmenlerle danışmanlık hizmeti de alacaklardır” dedi. Plaket töreninin ardından Vali Kasım Esen ve Kaymakam Emre Çınar’ın eşleri Anaevi’ ni hizmete açtılar.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ