Rize’de koronavirüse bağlı ölümlerin ardı arkası kesilmiyor. Hastalığın ve vaka ile ölüm sayılarının çok hızlı seyrettiği Rize’de ay sonuna kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 100’ü geçeceği öngörülüyor.

Günlük vaka sayılarının 100’ler seviyesinde, entube ve yoğun bakım hasta sayılarının çift haneli sayılarda olduğu Rize’de, tedavi amaçlı Trabzon’a gönderilen ve burada ölenlerle birlikte toplam ölü sayısı 70’i, toplam vaka sayısı ise 5 bini geçmiş bulunuyor.

Çamlıhemşin ilçesinden olan ve ikiz kardeşiyle beraber yakalandığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19)’a bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede 2 Eylül’de hayatını kaybeden 79 yaşındaki Amir Okumuşoğlu’nun (Fotoğrafta sağdaki) ardından dün de ikizi Mahir Okumuşoğlu (Fotoğrafta soldaki), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İkiz kardeşlerin yaklaşık 10 gün arayla hayatını kaybetmesi ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

RİZE'DE VAKALARIN HIZLA ARTMASI DURDURULAMAYINCA VE ÖLÜM SAYILARI HIZLA ARTINCA BASINA VERİ BİLGİ YASAĞI GELDİ

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından Rize'de basına koronavirüsle ilgili veri bilgi paylaşımı geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı. Bakanlığın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın babaocağı Rize'de uyguladığı bu yasak halen daha devam ediyor.

Editör: HABER MERKEZİ