Mustafa BAYRAK

Kızılay Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, bu yıl şu ana kadar bin 600 üniteye yakın kan bağışı topladıklarını bildirdi.

Gezmiş, yaptığı açıklamada, kan merkezi olarak sürekli vatandaşlardan kan bağışı alma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Rize Kızılay kan merkezi olarak 4 bin 889 ünite kan bağışı topladıklarını ifade eden Gezmiş, topladıkları kan bağışının tamamının Rize'de kullanıldığını kaydetti.

İlde ihtiyaç duyulan kan miktarının her geçen gün artığını, bu nedenle bu yıl hedeflerinin 6 bin ünite kan bağışı toplamak olduğunu belirten Gezmiş, ''Bu yıl şu ana kadar bin 600 üniteye yakın kan bağışı topladık. Yılsonuna kadar hedeflediğimiz kan bağışını toplayacağımıza inanıyorum'' dedi.

Kan bağışı konusunda bilinçlilik düzeyinin artırılması gerektiğini, bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gezmiş, ''Gezici kan bağış istasyonumuzla sürekli değişik yerlerde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Ayda ortalama 400 ünite kan bağışı topluyoruz. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşerek bu yerlerden kan bağışı alıyoruz. 18–60 yaş arasındaki sağlıklı her bireyden kan bağışından bulunmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ