Mustafa BAYRAK

Rize SGK il müdürü Yusuf Baltacı eski Bağ kur binasının Sosyal güvenlik merkezi olarak hazırlandığını söyleyerek” Şu an bina da revizyon çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede hizmete girecek ve Eczacılarımız artık ödeneklerini almak için Trabzon a gitmeyecek” dedi.

SGK il müdürü Yusuf Baltacı yeni hizmet binası arsasının Şubat ayı sonunda boşaltılması gerektiğini söyleyerek eczacıların da artık ödenek almak için Trabzon’a gitmeyeceklerini söyledi.

Rize SGK il müdürü Yusuf Baltacı SSK ve Bağ kur un birleşmesinden sonra boş kalan Bağ kur il binasının Sağlık ve Sosyal Güvenlik merkezi (SSGM) olacağını söyleyerek ” Bu binada tadilat işlemleri sürmekte şimdiye kadar Rize ve Artvin den 120 dolayında eczacı ödeneklerini almak için Trabzon a gitmekteydi. Trabzon a 6 il ve 800 dolayında eczacı ödenek almaya gitmekteydi.  Rize olarak tadilatı süren eski Bağ-Kur il binamızı eczacılarımızın, özel hastane ve polikliniklerin reçeteleri ile hastalarımızın yolluk ve çeşitli faturalı masraflarını ödemek için hazır hale getiriyoruz. Artvin ve Rize de 120 eczacı bulunmakta, eczacılarımız artık rahat bir nefes alacak. Bu merkezimiz için 2 eczacı ataması yapıldı” dedi.

Rize SGK il müdürü Yusuf Baltacı PTT müdürlüğü sahil yolu üzerinde bulunan 3208 metre karelik arsanın tapu işlemleri ile bina yapma ruhsatının alındığını söyleyerek ” Şu an da o arsamızda halı saha bulunmakta kendilerine yaptığımız tebligat ta 29 Ocak ta burayı boşaltmalarını istedik. Bu arsa da 7 katlı modern bir SGK il binası yapmak istiyoruz. Dileğimiz mahkemelerle uğraşmadan kıracımızın bu arsayı boşaltmasıdır” dedi.   

Editör: HABER MERKEZİ