Sağlık Bakanlığı devreye girdi, RTEÜ Onkoloji Merkezi’ne 2 doktor atadı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi’nde görevli 3 Onkolog doktorun birinin istifa etmesi diğer ikisinin tayininin çıkması üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı hastaneye 2 doktor ataması yaptı.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 yıl önce hizmete giren Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi’de kanser hastalarına 3 doktorla hizmet verilmeye başlandı. 2015 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 15 bin hastanın tedavi hizmeti aldığı Onkoloji Merkezi’nde görev yapan 3 doktordan biri özel bir hastaneye gitti, diğeri ise başka bir hastaneye tayin oldu. Bir süredir tek doktorla hizmet verilen merkezde kalan tek doktorun da geçen hafta tayini çıktı. Hastaların endişelerini dile getirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Rize’deki Onkoloji Merkezi’ne biri geçici görevlendirme olmak üzere 2 Onkolog doktor ataması yapıldı. İki doktor önümüzdeki hafta göreve başlayacak.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Türkiye’de Onkolog doktor sayısının yaklaşık 200 civarında olduğunu belirterek bu doktorlarında çoğunun özel hastanelerde çalışmayı tercih ettiğini ifade etti. Karal “Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. 81 il için sadece 3 Onkolog doktor ataması yapılacaktı. Bu 3 doktordan birinin atamasının Rize’ye yapılmasını sağladık. Diğer doktorumuzda geçici görevlendirme ile Rize’ye alındı.“ dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ