Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeni ile Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Devlet Hastanesi ve Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu ortak bir program yaparak öğrencilerin tek tek diş kontrollerini gerçekleştirdiler.

Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kesici' nin desteği ile yapılan diş taramasına hastaneden iki doktor katıldı. Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Devlet Hastanesi Diş Hekimlerinden Muhammet Kurçenli ile Sonnur Hacıoğlu Yılmaz' ın gerçekleştirdiği diş taramasına onlarca öğrenci katıldı.

Özel Çayeli Şahika İlköğretim okulunun her yıl öğrencilere yönelik organize ettiği diş taramasına bu yıl da hastane doktorlarının katkısıyla devam edildi. Öğrencileri tek tek muayene eden diş hekimleri birçok öğrencinin ağız ve diş yapısında bozukluklar olduğunu tespit ettiler. Önceki gün yapılan diş taraması sonucunda diş hekimleri her bir öğrenci için rapor hazırlayarak, diş sağlığı problemleri olan öğrencilerin isimlerini okul idaresine bildirdiler. Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var tarafından alınan bilgilendirme dosyalarında yazan raporlar her bir öğrencinin ailesine iletilecek. Yapılan bu diş taraması ile öğrenciler velileri ile birlikte diş hekimlerine yönlendirilecekler.

Birçok ailenin çocuklarının ağız ve diş sağlı konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını söyleyen Çayeli Devlet Hastanesi Diş Hekimi Muhammet Kurçenli,' Bakıyorsunuz çocuklarımızın diş konusunda birçok problemi var. Ama veli meselenin farkında değil. Dişlerde iltihaplanma veya şişme meydana geldiği zaman ancak farkına varıyoruz. Çocuklarımızın diş problemlerinin tespiti erken olması gerekir ki, problemlerin giderilmesi için bir takım teşhislerde bulunabilelim. İş işten geçtikten sonra yapılacak fazla bir şey kalmıyor. Hayat boyu o problemle yaşamak gerekiyor. Bundan dolayı Şahika Kolejinin her yıl böyle bir program yapması gerçekten çok anlamlı. Gördük ki birçok öğrencinin ağız ve diş sağlığında problemler var. Bu problemlerin biran önce tedavi edilmesi gerekir.' dedi.

Öğrencileri tek tek muayene eden diş hekimlerine teşekkür eden Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Dişlerimiz yaşam için çok önemli uzuvlarımız. Erken teşhisle ileride gelebilecek problemlerin önüne geçilmiş olabileceğini düşünüyoruz. Bundan dolayı da her yıl öğrencilerimizi diş sağlığı taramasından geçiriyoruz.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ