Çayeli’nde Osmanlı İlim Ahlak Ocakları ‘Kan Yaşam İçin Bir Adımdır’ adıyla başlatılan kampanyada gönüllü olarak Kızılay'a kan bağışında bulunuldu.

Rize’nin Çayeli ilçesinde Osmanlı İlim Ahlak Ocakları ‘Kan Yaşam İçin Bir Adımdır' adıyla düzenledikleri kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi yaşandı. Gönüllü olarak Kızılay'a kan bağışında bulunan dernek üyeleri ilçe de bir günde 57 ünite kan vererek en çok kan verilme rekorunu kırılmış oldu.

Düzenlenen afişler ve sosyal medya üzerinden yapılan duyurular ile bugün Çayeli Merkez Eski cami önünde Kızılay’ın kan bağışı için sabahın erken saatleriyle beraber gelerek kan veren Osmanlı İlim Ahlak Ocağı üyeleri aracın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


Konuyla alakalı olan açıklamada bulunan Osmanlı İlim Ahlak Ocakları Teşkilat Başkanı Muhammet Güntepe, “Bugün burada düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizde bizlere destek olan üyelerimize teşekkür ediyoruz. Dernek olarak tertiplediğimiz kan bağışı organizasyonumuza üyelerimiz tarafından yoğun ilgi yaşandı. Bu gördüğümüz ilgiden dolayı üyelerimizin yönetimimizin bizden istekleri doğrultusunda kan bağışı kampanyamızı geleneksel hale dönüştürme kararı aldık. Yapmış olduğumuz bu etkinliklerin tamamen gönül ilişkisine dayalı olup siyasi bir hedef gütmemekteyiz. Yapmış olduğumuz bu güzel çalışmalar neticesinde halkımızdan aldığımız güzel tepkiler bizlerin çalışma şevkini artırmaktadır. Bugün burada yine bir hayırlı işimizi yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Güntepe, “Organizasyonda büyük emeği geçen Sosyal İşler birim başkanları Muhammet Al ve Rıdvan Serbestoğlu’na verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ