Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesinde de Biontech aşılamasına başlanıldığını bildirdi

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Kovid-19 ile mücadele sürecinde 55 yaş ve üzeri vatandaşlar ile Bakanlık tarafından aşı hakkı tanımlanan diğer vatandaşların aşılama sürecine devam edildiğini kaydederek, kent genelinde aşılama işlemlerine devam edildiğini ve bu anlamda tüm sağlık tesislerinde gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Aşı hakkı bulunan vatandaşlarımızın gündüz olduğu gibi iftardan sonra gece 24.00’a kadar, hafta sonları da dâhil tüm hastanelerimizde aşı olabileceklerini söyleyen Tepe, şunları kaydetti: “Sinovac (Çin) aşısı olmak isteyen vatandaşlarımız mesai saatlerinde İlçe Sağlık müdürlüklerimizde, toplum sağlığı merkezlerimizde ve gece 24.00 'a kadar da hastanelerimizde randevu alma zorunluluğu olmadan (ramazan ayı boyunca) aşı olabilmektedirler.”

Biontech aşısı olmak isteyenler vatandaşlarımızın randevu almak zorunda olduklarını belirten Tepe, “Bu aşımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizden sonra bugünden itibaren Kaçkar Devlet Hastanesinde de randevu ile yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın randevu ile başvurmaları halinde sabah saat 08.00 ile akşam 23.00 kadar aşı olabileceklerdir.” diye belirtti.

Tepe, Biontech aşısı için randevu almak isteyen vatandaşlarımızın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS web, MHRS mobil) veya e-Nabız üzerinden randevu oluşturabileceklerini söyledi.

Tepe, İl merkezimize uzak olan doğu ilçelerinde yaşayan ve aşı hakkı bulunan vatandaşlarımızdan Biontech aşısını olmak isteyenlerin artık il merkezlerine gelmelerine gerek olmadığını belirterek, “Vatandaşlarımıza kolaylık sağlama adına bugünden itibaren Kaçkar Devlet Hastanesinde de ‘Sinovac’ aşısı dışında tercih edenlerin ‘Biontech’ aşısı olabileceklerdir. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Tepe, aşı için hastaneye gidecek olan vatandaşların güzergah üzerinde sokak kısıtlamasından muaf tutulacaklarını belirtti.

Editör: HABER MERKEZİ