Özellikle ofis çalışanlarında, bilgisayar başında yanlış oturum şekilleri nedeniyle oluşan bel ve boyun ağrısı gibi hastalıkların önüne geçilmesi için bir bilgisayar yazılımı geliştirildi

İngiltere'de Posture Minder firması tarafından geliştirilen ve aynı adı taşıyan program sayesinde pek çok kişi bel ve boyun ağrısından kurtulurken, özellikle çalışanları bilgisayar başında zaman geçiren şirketler tarafından yoğun talep görüyor.
 
Programın Türkçeye çevrilmesi için İngiliz firma ile çalışma başlatan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Genel Sekreteri Murat Dalkılınç, şunları kaydetti: 'Bilgisayara yüklenen yazılım, entegre ya da sonradan monte edilmiş kamera ile kullanıcıyı izliyor ve onu doğru oturması için uyarıyor. Bilgisayar programı bununla da yetinmiyor, eğer çalışan hareket etmeksizin uzun süre oturmuşsa ona mola vermesi gerektiğini, molada hangi egzersizleri yapabileceğini ve gün içinde alması gereken sıvı miktarını da hatırlatıyor. '' .
 
Dalkılınç, programın İngilizce versiyonu ve kullanımı hakkında detaylı ilgiye 'www.postureminder.co.uk' sitesinden ulaşılabileceğini anlattı.
Editör: HABER MERKEZİ