Başhekim Kesici sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda son günlerde hastaneye koronavirüs şüphesiyle başvuranların sayısının oldukça arttığını belirtti. Koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşların temaslılarını bildirmediğini aktaran Kesici, daha sonrasında temaslı olan vatandaşların hastanelere başvurduğunu ve hastanede yoğunluk yarattığını aktardı. 

Başhekim Yahya Kesici paylaşımı şu şekilde;

“Biliyorsunuz Covid pozitif hasta sayımız Çayeli genelinde çok fazla sayıya ulaştı. En büyük sebebi düğünlerde ve kafelerde maske takmamak. Birlikte iken en yakın olduğumuz anda, karşılıklı konuşmalarda virüs hiç zorlanmadan nefesimizle, tükürüğümüzle bizler üzerine seyahat etmekte. Bizler ise hiç dikkat etmeyerek gelecekte olacak kapanmalara kapı aralamaktayız.”

“Covid vakalar temaslılarını söylemiyor. İsim vermiyor.”

“Çok önemli gördüğüm bir mesele daha var. Kişi erkek olsun, bayan olsun Covid pozitif (hasta) oluyor. Temaslılarını söylemiyor. İsim vermiyor, işinden gücünden olmasın, çayından geri kalmasın diye. Ondan sonra Facebook da yazıyor, diyor ki ben Covid oldum, benimle temaslı olanlar test olsun.” 

“Covid polikliniğine 170 civarında kişi müracaat etti.”

“Dün hastaneye takriben Covid polikliniğine 170 civarında kişi müracaat etti. Bu ne demek! Temaslı olanların isimlerini bildirin de hastaneye gelmesinler. Evlerinde test olsunlar. Daha doğru olmaz mı? Kişi sağlamsa da hastaneye geldi mi direk Covid hastalarının içine giriyor. Covid hastası değilse de 6. 7. Günde Covid hastası olabiliyor. Her an bu günlerde Çayeli Covid tarafında Covid pozitif hasta var. Ya şikayetleri var, test olacak. Ya da eklem ağrısı, nefes darlığı, ateşi var, muayene olmaya gelmiş. Hasta olmayanın o tarafta ne işi var. Öylesine test yaptırmaya öyle yere gelinir mi?”

“Bu mikroptan uzak durmalıyız. Daha yazın ortası. Böyle devam ederse Eylülde ne olacak. Herkes evlere kapanacak. Okullar açılmayacak. Çocuklarımız nice zamandır okula gidememiş. Bu senede gitmesinler mi? Bu çocuklar bizlerin çocukları. Okullarına gitmeleri lazım değil mi?”

“Aşılar olunmalı”

“Arkadaşlar, dostlar, bacılar. Artık bu iş ciddiye alınmalı. Aşılar olunmalı. En önemli güvencemiz yanımız da bir kişi de varsa maske takmalı, kalabalık yerlerde maskesiz olmamalıyız. Kul hakkı var. Sonrasında vicdan var. Üç aşımızı da zamanı gelince olmalıyız ki hem kendimizi hem de çevremizi güvence altına alalım. Lütfen. Yakınlarımıza ve sevdiklerimize sorun olmayalım. Sonrasında çok üzülürüz. Allaha emanet olun.”

Editör: HABER MERKEZİ