Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rize’de katıldığı açılış programının ardından önceki gece Trabzon’da gelerek ani bir toplantı yaptı.

Rize dönüşünde Trabzon’a haber yollayan Bakan Akdağ sağlık müdürlüğü yetkilileri ile hastanelerin başhekimlerinin biraya gelmesini istedi. Numune Hastanesi Toplantı Salonu’nda saat 22:00 sularında bir toplantı düzenleyen Bakan Akdağ, Trabzon’un sağlık yatırımları hakkında Sağlık Müdürü Mustafa Hakyemez’den brifing aldı. Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, 'Bu toplantının gece bu saatlerde yapılmasının nedeni ne?' biçimindeki soruya ilginç bir cevap verdi. Bakan Akdağ, Trabzon’a katkı yapmak için bu toplantıyı yaptıkları, toplantı yerine deniz kıyısında balık da yiyebileceklerini kaydederek, 'Siz bizimi çalışma biçimimiz ve tarzımızı bilmiyorsunuz. Bu toplantı gece saat 12’de de yapılabilirdi. Başbakanımızla birlikte açılışlar yaptık. Geriye dönüşte Trabzon’da 1.5 saatlik bir boş zamanımız oldu. Deniz kıyısında bir restoranda balık yiyor da olabilirdik. Bu değerli ve fedakar arkadaşlarımızla birlikte biz başka bir şeyi tercih ettik. Trabzon’da biraz daha fazla nasıl hizmet edebiliriz onun peşindeyiz. Bunun altında başka bir şey aramayın' dedi. 

TRABZON’A MODRN HASTANELER

Akdağ, 'Trabzon yakında aile hekimliği uygulamasına geçiyor. Aile hekimliği ile birinci basamak sağlık hizmetleri biraz daha zenginleşmiş olacak. Bu arada çok ciddi sağlık yatırımları var. Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi’ni çok kısa bir zaman içerisinde hizmete sokacağız. 400 yataklı Kaşüstü Bölge Hastanesi’nin inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Bu hastaneler son derece modern. Trabzon gerçekten bir yatırım zenginliğine sahip oldu. Bunu inşallah hastanelerimizin hizmet kalitesine bir iki yıl içerisinde yansıtmış olacağız' dedi. (karadeniz)

Editör: HABER MERKEZİ