Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında Bakan Koca, yazılı açıklama yayınladı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün video konferans yöntemiyle toplandı. 

Toplantının gündeminde, bazı okullarda uygulanmaya başlanan PCR taraması ve aşılama takvimi vardı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınladı.

Bakan Koca açıklamasında aktif vakaların yüzde ellisinin 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu belirtti.

BİONTECH'TE ÜÇÜNCÜ DOZA GEREK YOK

Bakan Koca'nın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

Gençlerimizin daha çok hastalığa yakalanıyor olmasının ardında aşılama programımızda18 yaş ve üzerinin öncelikli olması var. 

Son 1 ay içinde vefat eden vatandaşlarımız içinde en büyük oran 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızadır.

2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda değerlendirmeler de yapılmıştır. daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinde yapılan incelemerlimiz sürmektedir. Şu an iki doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz olmasını gerektiren bir durum yoktur.

İnaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın ise vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını ister mRNA ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum.

Editör: HABER MERKEZİ