AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Rize'nin İkizdere ilçesinde doğan 33 yaşındaki Yunus Ekşi, küçük yaştayken böbrek ağrısı çekmeye başladı. Nefrit olan ancak ilçenin o günkü şartlarında hastalığı anlaşılamayan Ekşi'nin sıkıntıları üniversite yıllarında tekrar etti. Ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındıktan sonra nefrit teşhisi konulan Yunus Ekşi'nin böbrekleri 1998 yılında iflas etti. Annesi Hatice Ekşi'nin bağışladığı böbrek nakledilen Ekşi'nin kendi böbrekleri de vücudunda bırakıldı.

Bir süre nispeten sağlıklı bir yaşam süren Ekşi'nin yeni böbreği de 2004 yılında çalışmaz hale geldi. Bunun üzerine diyalize başlayan 1.90 santimetre boyunda, 125 kilogram ağırlığındaki Ekşi'nin vücudu aşırı su tutup, daha çok rahatsızlık verince bu kez babasının bağışladığı böbrek 4'üncü organ olarak Yunus Ekşi'ye nakledildi.

Ancak babasından nakledilen böbrek de geçen yıl işlev görmez hale geldi. Yeniden diyalize başlayan ancak bu kez de damar yolları tıkanan Yunus Ekşi, bundan 2 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın acil nakil gereken hastalar listesine alındı.

Önceki gün Muğla'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşince İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organları alınan 19 yaşındaki gencin bir böbreği Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne gönderildi.

Anne ve babasıyla Antalya'ya gelen Yunus Ekşi'ye Profesör Dr. Alper Demirbaş başkanlığında bir ekip tarafından beşinci böbreği nakledildi.

Anne ve babasından aldığı böbrekleri doğal karşıladığını belirten Ekşi, gözyaşları dökerek ''O zaman bu kadar duygulanmamıştım. Ancak beni hiç tanımayan insanların bağışladığı böbrek çok farklı duygular yaşatıyor. Farklı bir sorumluluk duygusu geldi üzerime. O aileye çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin AA muhabirine, hastanın genel sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Böbrek nakillerinde genellikle hastanın kendi böbrekleri çıkarılmaz. Çünkü hastaya daha uzun süre anestezi vermekten, zaten yorgun olan bedenini hırpalamaktan kaçınırız. Yunus Ekşi'nin vücudunda 4 böbrek olduğu için ve damarları tıkalı olduğundan nakilde çok zorlandık. Ameliyattan önce durumun çok zor olduğunu kendisine de anlattık. Daha sonra da karın boşluğundaki bir yere yeni böbreği yerleştirildi.''(Zaman)

Editör: HABER MERKEZİ