Dilek ASLAN

Arhavi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde Futbol Bölge Antrenörü olarak görev yapan Ahmet Kalfa’nın (38) yaklaşık 6 ay önce 2 böbreği işlev göremez noktaya gelmişti.

Trabzon Farabi Hastanesi’nde tedavi görerek diyaliz ünitesinde kendisine uygun böbrek bulunmasını bekleyen Ahmet Kalfaya müjdeli haber kız kardeşinden geldi. Yapılan tahliller sonrası Kız kardeşinin böbreğinin uygun olduğunun tespit edilmesi ve Kız kardeşinin de “seve seve vereceğim” demesi ardından doktorlar 19 Haziranda böbrek nakli yapılması kararı aldılar.

Hopa ve Arhavi Geçlik ve Spor İlçe Müdürleri ve arkadaşları da yaşanan bu gelişme ardından Ahmet Kalfa için bir destek kampanyası başlatma kararı aldılar. Yapılan görüşmeler sonrası 8 Haziran Pazar günü Hopa ilçe stadında Süper lig ve profesyonel liglerde futbol oynayanları Hopa’ya getirerek oluşturulacak Şöhretler karması ile Artvin Hopa spor Şöhretler karması arasında karşılaşma yapılması kararı aldılar.

Şöhretler karşılaşması destek maçı için çalışmalara başlayan arkadaşları da Ahmet Kalfanın ameliyatı için gerekli olan maddi desteği sağlama adına kolları hemen sıvadılar.

1970 yılında Borçka ilçesinde doğan Ahmet Kalfa 8 yaşında Borçka spor futbol minik takımında futbola başladı. Artvin Köy Hizmetleri spor, Artvin spor, İstanbul Artvin spor, Küçük Çekmece spor, Murgul Bakır spor ve Arhavi sporda futbol oynayan Ahmet Kalfa, Artvin’de futbol antröneri olarak göreve başladı.

Arhavi Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nde görev yapan Kalfa aynı zamanda Arhavi spor takımının antrenörlüğünü de yapıyordu. Evli ve Umut adında bir oğlu olan Ahmet Kalfa’nın bir an önce sağlığına kavuşması için tüm arkadaşları seferber oldular.

Hopa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk, Arhavi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Tosun, Ali Aksu, Kemal Kasımoğlu ve arkadaşları organizatörlüğünde Artvinli olup tüm liglerde faal futbol oynayan şöhretler karması ile Artvin Hopaspor yeni ve eski şöhretler karması 8 Haziranda Hopa Şehir Stadı’nda karşılaşacak.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Ali Aksu, “Yıllarca futbol ile iç içe olmuş değerli bir arkadaşımızı tekrar hayata döndürüp futbola kazandırmak istiyoruz. Kız kardeşindeki böbrek uyum sağlıyor. 19 Haziran günü Ankara’da böbrek nakli gerçekleşecek. Bizde arkadaşları olarak manevi olarak destek verip maddi açıdan da olanak sağlamak amacıyla 8 Haziranda böyle bir futbol maçı organizesini gerçekleştirdik. Çok değerli isimleri sahada göreceğiz. Ben tüm halkımızı bu karşılaşmaya davet ediyorum. Ahmet kardeşimize parasal açıdan da destek için herkesin katkı sağlamasını istiyoruz. Herkesi maça bekliyoruz.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ