Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulunca yapılması kararlaştırılan ve bir yıldır “bir avuç çay”, “bir sms de sizden olsun” gibi bağış kampanyaları ile yapılması için çaba sarfedilen Rize Onkoloji Merkezi tanıtımına GAFAŞ Gaziantep Fuarcılık A.Ş. tarafından Gaziantep’te düzenlenen fuarda büyük ilgi gösterildi.

Türkiye genelinde 70 yakın devlet ve vakıf üniversitesinin katıldı fuara Rize Üniversitesini Temsilen Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rektör Yrd. Prof. Dr. Selami Şaşmaz, Sks Başkanı Murat Gündoğdu, Enformasyon Müdürü Mustafa Çakır, Öğretim Görevlileri Semra Topcu, Bilge Hacımürtezaoğlu ve Mehmet Erkurt katıldılar.

Bilindiği üzere, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığınca yapılması kararlaştırılan Rize Onkoloji Hastanesi için birçok kampanya düzenlenmiş, hayırsever Rizeli bir işadamı da 5 bin TL. bağışta bulunmuştu.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yanında kurulması planlanan Kanser Araştırma Hastanesi (Onkoloji) için, geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanı Hasan KARAL başkanlığında Rize ve İstanbul teşkilatlarının ortak organize ettiği ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin de katıldığı toplantıda Rizeli bir işadamından 5 milyon TL. katkı sözü aldıklarını kamuoyuna dekrele etmişlerdi.

Alınılan bilgiye göre; Rize Onkoloji Hastanesinin 9 katlı ve 9 bin metrekare bir inşaat alanı olacağı, İnşaatın yapılacağı yerin zemin özelliğinden dolayı önce İksa Uygulama Sistemi (Fore Kazık+Ankraj) yapılacağı ve binanın bu sistem üzerinde inşa edileceği ifade edilen açıklamada Rize Onkoloji Hastanesinin tam donanmış haliyle 15 Milyon TL.’ye mal olacağı, İksa Uygulama Sistemi (Fore Kazık+Ankraj) yapımının bittikten sonra, inşaat kısmının 1. kattan itibaren Rizeli hayırsever işadamı tarafından yapılacağı ifade edildi.

Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Gaziantep’te yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesinin kuruluş aşamasını kısa zamanda tamamlayıp emsalleri ile kıyasl edilmeyecek hamleler gerçekleştirdiğini, üç yıl gibi kısa bir zaman içerisinde öğrenci sayısını 3 katına çıkararak 10 bine yaklaştıklarını, akademik personel sayısının 4 katına çıkarılarak 400’e yaklaştığını, idari personelle toplam çalışan sayısının 800 kişiyi geçtiğini ifade etti. Tıp Fakültesinin Üniversitemize ve bölgemize ayrı bir ivme kazandırdığını ifade ede eden Rektör Okumuşoğlu, Kanser (Onkoloji) Hastanesi ile bölgenin en donanımlı kurumuna kavuşulacağını, bu projenin Karadeniz de olmayan, müstakil ve tam donanımlı ve büyük bir proje olduğunu, sadece bu bölgeye değil Kafkaslara da hizmet vereceğini ve sahiplenen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Rektör Okumuşoğlu, Cuma günü oynanan Gaziantep-Trabzon spor maçını Trabzon taraftarları arasında izlemesi takdir topladı.

Bağışlarınız için Banka Hesap Numaraları

AKBANK RİZE ŞUBESİ-(99) 156485 TL HESABI

TEB RİZE ŞUBESİ-(195) 22766 TL HESABI

ZİRAAT BANKASI RİZE ŞUBESİ-(248) 52351738-5001

Editör: HABER MERKEZİ